Kyra Snoeijer tijdens het NK met Don Gravin.
Kyra Snoeijer tijdens het NK met Don Gravin. Foto: Aangeleverd

Deltaruiter Kyra Snoeijer achtste van Nederland met Don Gravin

Sport


ERMELO/IJSSELMUIDEN - Kyra Snoeijer van De Deltaruiters is zaterdag goed voor de dag gekomen bij het Nederlands kampioenschap. In Ermelo reed ze naar een achtste plek. Verschillende Deltaruiters vielen in de eigen manege in de prijzen bij de finale van de Delta Cup in IJsselmuiden.

Op het NK kwam Snoeijer in actie bij het M-springen in de categorie D/E. Ze wist zich te plaatsen voor het NK tijdens de Overijsselse kampioenschappen. De eerste ronde kwam ze foutloos door. In de barrage ging er een balkje vanaf. Snoeijer zette echter een snelle tijd neer en dat leverde haar een verdienstelijke achtste plek op. Als aandenken mocht ze een mooie prijs met bijbehorend lint mee naar IJsselmuiden nemen. 

Afgelopen zaterdag stond voor de ponyruiters de strijd om de Delta Cup op het programma in IJsselmuiden. De dressuurruiters kregen overdag de laatste kans om punten te scoren voor plaatsing voor de finale die ’s avonds op het programma stond. 

Mieke Bliek slaagde er ’s morgens met No Limit Celebration in om de winst te pakken tijdens de eerste proef in de klasse B, categorie A/B/C met een score van 195 punten. Sherise Slendebroek volgde haar met een tweede prijs. Met Goldsberg’s Chilayne reed ze 192 punten bij elkaar. De derde plek was voor Sophie Post met Minihoeve’s Alègro (185,5 punten). Esmee Verwoert kwam met Pama Star uit op plek vier (189,5 punten). De vier Deltaruiters wisten zich te plaatsen voor de finale. 

Tijdens de tweede proef wist Sophie Post met de eerste prijs aan de haal te gaan met 197 punten. Meike Bliek reed 194 punten bij elkaar met haar pony en wist hiermee de derde plek te pakken. Jojanneke Slendebroek startte in de klasse B, categorie D/E met Hoppenhof’s Eva en pakte in de tweede proef de tweede plaats met 197,5 punten.

’s Middags won Lisanne van den Berg de eerste proef met Mabel in de klasse L1, categorie D/E (201 punten). Lisa van Wijnbergen verzamelde met Donja 192 punten en viel met een vierde plek net buiten de prijzen.

In de tweede proef behaalden Lisa van Wijnbergen en Lisanne van den Berg beiden 216 punten en deelden ze de eerste plek. Lisanne van den Berg wist zich als eerste te plaatsen voor de finale. In de klasse M1/M2, categorie C/D//E sleepte Sophie Riezebos met Mulan bij de eerste proef een tweede plek in de wacht. 

De tweede proef werd gewonnen door Jolijn van Niel met Haasendock’s Ambrosius met 195 punten. Jolijn van Niel plaatste zich voor de finale. In de eindstrijd reed Lisanne van den Berg naar een knappe tweede plaats. Roselyn Slendebroek eindigde als vierde. Jolijn van Niel kwam uit op plek acht en Esmee Verwoert op een elfde plaats. 

Vorige week woensdag won Carlijn Koers met haar paard Lady Dallas de strijd in de klasse B bij een springconcours in IJsselmuiden (80 stijlpunten). Laura Eilander eindigde hier als derde met haar paard Kyra (75,5 stijlpunten). In de klasse L verdiende Rachel Felix met haar paard Felice Rachel een vierde prijs.


Gerard Meijeringh