Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

KV Skonenvaarder staat voor voorlaatste mijlpaal

Sport

KAMPEN - De komende weken is het nog even behelpen voor Kanovereniging Skonenvaarder. Van week 10 tot en met 17 worden belangrijke werkzaamheden uitgevoerd bij het onderkomen van Skonenvaarder. Thijs Bont van Skonenvaarder sprak donderdagmiddag van een voorlaatste mijlpaal. “Nu moet er worden uitgevoerd wat is afgesproken. Ik heb er meer vertrouwen in dan een jaar geleden”, aldus Bont.

“Het wordt twee maanden afzien. De trainingen kunnen gewoon doorgaan. Dat lukt wel, maar er kunnen geen auto’s meer op het terrein en we kunnen geen evenementen organiseren.” 

Skonenvaarder richt zich op het weekend van 18 en 19 juni. Dan vindt het NK Lange Baan en de Hanze Regatta plaats. Het afgelopen half jaar is de nieuwe wedstrijdbaan al gerealiseerd. De komende acht weken worden de bakens geplaatst. 

In deze periode wordt nog veel meer gedaan op het terrein van Skonenvaarder. Zo wordt het terrein opgehoogd. Daarnaast komt er dwars over het terrein een extra wal. Voor de opslag van materialen en andere spullen krijgt Skonenvaarder de beschikking over een grote nieuwe loods. Deze is voor de opslag van grote boten. Daarnaast worden er tien zeecontainers geplaatst. De huidige drie oude containers en acht boxen gaan weg. “We krijgen de nieuwe loods en de containers. Het binnenwerk doen we zelf”, aldus Bont.

Gerard Meijeringh