Aquarellen expositie in Stadskazerne

KAMPEN - Een groep aquarelschilders, bestaande uit Jeannette Zeegers, Ans Tuitel, Elly de Groot, Johan Lammertink, Mense Selles en Luite Visscher, exposeren sinds 19 maart hun werk in de Stadskazerne. Jarenlang heeft de groep lessen gevolgd bij Quintus bij verschillende docenten, waaronder de bekende Joodse kunstenaar Marc de Klijne.

De groep werkt sinds 2008 wekelijks in een eigen atelier waar zo nodig een gastdocent het aquarelleren begeleidt en de technieken laat verfijnen. Inmiddels worden er op exposities de werken getoond en aan schilderwedstrijden meegedaan waar de werken met diverse prijzen werden gewaardeerd. De expositie is tot 29 mei te bezichtigen.

Locaties laadpalen

KAMPEN - Er komen steeds meer elektrische auto’s. Daarvoor zijn voldoende laadpalen nodig. De gemeente Kampen heeft in kaart gebracht waar in de toekomst nieuwe laadpalen kunnen komen. Tot en met 25 maart kan via www.kampen.nl/laadpalen worden gereageerd op de locaties die nu in beeld zijn. 

“Door de locaties nu in kaart te brengen, weten we vooraf waar het plaatsen van een laadpaal mogelijk is. Dit kan namelijk niet overal. Op de nieuwe locaties komt niet direct een laadpaal. Dit gebeurt alleen als een inwoner hierom vraagt”, aldus de gemeente.

28-jarige man aangehouden

KAMPEN - Een 28-jarige man uit Dronten is vorige week maandag aangehouden voor winkeldiefstal. 

Door getuigen was gezien dat de man een kleding stuk van een rek wegnam die voor een kleding winkel op de Oudestraat stond. De man is aangesproken, heeft het kledingstuk achtergelaten en is er vandoor gegaan. Na een zoektocht is de verdachte alsnog aangehouden. Na onderzoek aan het bureau bleek dat de man nog meer goederen bij zich had die mogelijk afkomstig waren van diefstal.

Winkeldiefstal

KAMPEN - Woensdag 16 maart werd een 33 jarige man uit Dronten aangehouden voor een winkeldiefstal aan de Zambonistraat te Kampen.

De man had reeds een winkelverbod en zal ook gehoord worden over het overtreden va het winkelverbod.

De man is ingesloten en verder onderzoek volgt.