Afbeelding
Foto Tennekes

Jubileumglossy over 25 jaar geschiedenis AV Isala ‘96

Sport

KAMPEN - Bij AV Isala ’96 is dinsdagavond de jubileumglossy uitgereikt. Het jongste lid van de Kamper atletiekvereniging, de 6-jarige Tiemo Eenkhoorn, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Net als veel andere verenigingen werd AV Isala ’96 gedwarsboomd door de coronamaatregelen bij het uitzetten van een jubileumprogramma. “Onze jubileumcommissie werd er moedeloos van”, aldus AV Isala-voorzitter Joke Lorist-Klappe. “Geen feestje die door konden gaan, geen Oudejaarsloop, geen Kerstcross. Toen hebben we gezegd: ‘Laten we kijken wat wel kan’”, aldus de voorzitter. 

Het idee ontstond om een jubileumglossy uit te brengen. “Daar zijn we in oktober mee begonnen. De planning was dat we eind vorig jaar klaar zouden zijn. Aan het einde van het jubileumjaar, maar het duurde wat langer. Je wilt zo volledig mogelijk zijn.”

Dinsdagavond kon iedereen voor het eerst kennismaken met de jubileumglossy. De atletiekvereniging gaf er een officieel tintje aan. Sportwethouder Bas Wonink was uitgenodigd en daarnaast waren het jongste Isala-lid, Tiemo Eenkhoorn, en het oudste lid van de vereniging, de 83-jarige Wil Vrijbloed aanwezig. Evenals Lynn Papegaaij (6), de achterkleindochter van Vrijbloed.

Loris verklaarde trots te zijn op de glossy, die er eigenlijk uitziet als een jubileumgids. “In een glossy staan veel grote foto’s, maar dan moet je wel goede foto’s hebben. Wij hebben ook veel oude foto’s en die kun je niet opblazen. Er is staan veel leuke verhalen in, erg leuk om te lezen. Echt iets om te bewaren.”

De redactie, bestaande uit Gerda Schilder, Jeroen van Veen, Herman Bruins, Joke Loris-Klappe en Jens Tybout, tevens de jubileumcommissie, heeft er veel tijd ingestoken om er iets speciaals van te maken. Dat is gelukt. De jubileumglossy is een reis door de 25-jarige geschiedenis van AV Isala ’96 en telt maar liefst 44 pagina’s.

Gerard Meijeringh