Afbeelding
Debbie van Egmond Blendfotografie

De Speelpoort viert 70-jarig bestaan

Algemeen

Kampen – Klimmen, glijden, schommelen en springen. Het kan al 70 jaar bij speeltuin de Speelpoort in Kampen. Dit jaar viert De Speelpoort haar 70-jarig jubileum. Reden voor een groot feest. Op zaterdag 2 april om 13:30 uur opent de speeltuin haar poorten met een heus Ridders & Prinsessenfeest. 

Al generaties lang spelen kinderen met veel plezier in speeltuin De Speelpoort, voorheen speeltuin Zuid. “De speeltuin speelt een belangrijke rol voor alle inwoners in Kampen en omstreken”, geeft Floorke Jutstra, de nieuwe voorzitter van de Speelpoort, aan. “Het heeft echt een sociale functie. Kinderen spelen met elkaar, maar het is ook een plek voor ouders, opa’s en oma’s en omwonenden om elkaar te ontmoeten. Het is toegankelijk voor iedereen”.

Het jubileum is een aanleiding om wat nieuw leven in de speeltuin te blazen. Met de komst van nieuwe bestuursleden en een grote groep vrijwilligers is er nu een mix van ervaring en frisse ideeën. “We gaan komend seizoen professionaliseren door te digitaliseren en meerdere activiteiten organiseren, geeft Jutstra aan. Vanaf eind maart gaat onze nieuwe website live, met een online reserveringssysteem voor (kinder)feestjes en lidmaatschappen kunnen vanaf dit jaar ook online afgesloten worden. Ook is er vanaf komend seizoen een pinautomaat aanwezig in de kiosk.” 

Een van de eerste activiteiten die georganiseerd wordt is het Ridders & Prinsessenfeest. Om deze dag een feestelijke tintje te geven zijn er, naast de huidige toestellen, veel extra activiteiten aanwezig. Bijvoorbeeld op de foto met echte prinsessen, stokpaardje lopen, knutselen, springen op het springkasteel en deftig lopen als een echte prinses of zo stoer als een ridder. Ook is er een kleurwedstrijd met prijzen voor alle leeftijden. Verkleed komen mag, maar hoeft niet.