Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Zalk verliest bij Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - Zalk is zaterdag voor het eerst dit jaar tegen een competitienederlaag aangelopen. Reaal Dronten won met 3-2. Zalk-trainer Egbert Kragt nam alle verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. “We hadden niet de juiste tactiek, maar ik heb die keuze gemaakt. Ik kan mijn spelers niets verwijten.” 

Kragt koos tegen Reaal Dronten voor een aanvallende tactiek. “We weten dat Reaal veel kwaliteit voor de bal heeft en je ziet dat ze de laatste tijd veel doelpunten tegen hebben gekregen. Daarom wilden we veel druk zetten op hun laatste lijn en pressing spelen. Met het gevaar van deze speelwijze is wel dat zij hun voorwaartsen in stelling kunnen brengen als de pressing misloopt”, aldus Kragt.

De tactiek van Kragt kwam niet uit de verf. “Reaal nam veel initiatief met veel lopende acties naar voren. Zij speelden opportunistisch. Wij speelden iets teveel reactievoetbal. Bovendien was het veld heel slecht. Daar heb ik me door laten verrassen. Ik had van tevoren informatie daarover moeten inwinnen”, aldus de zelfkritische Kragt.

Reaal Dronten kwam in de 35ste minuut op 1-0. Na rust viel de 2-0, waarbij het slechte veld een grote rol speelde. Jesper Esselink werd op het verkeerde been gebracht door een vreemde stuit van de bal en werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Even later viel in de 60ste minuut de 3-0. 

Zalk rechtte echter de rug en kwam goed terug. Sander Kuiper maakte de 3-1 uit een scrimmage. Joost Ottens nam de 3-2 voor zijn rekening. Hij kopte tegendraads raak. 

Met nog een kwartier op de klok ging Zalk op jacht naar de gelijkmaker, maar Reaal bleef op de been. “Steeds zat er een teen tussen of de laatste bal was niet goed. De jongens hebben de mouwen opgestroopt en niet opgegeven”, aldus Kragt.

Gerard Meijeringh