Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Vermoeid IJVV voor rust simpele prooi voor Sparta Enschede

Sport

ENSCHEDE - IJVV blijft wisselvallig presteren. Na de 3-1 zege tegen PH verloor IJVV zaterdag met 5-2 bij Sparta Enschede. In de eerste helft ging er heel veel mis bij IJVV, dat ging rusten met een 5-0 achterstand. 

IJVV-trainer Emiel Diender sprak na afloop van een bekend euvel. “Na dertig seconden staan we één op één met de keeper, maar maken we het niet af. Vervolgens wordt een corner kort genomen en ligt de bal er bij ons in. Dat gebeurt ons te vaak. Agressief starten en de kansen niet afdrukken en vervolgens ligt de bal er aan de andere kant wel in”, aldus Diender.

In de 1e minuut verzuimde Julian Hellendoorn IJVV op het goede spoor te zetten. Jonathan van Marle legde de bal terug. Vervolgens stond Hellendoorn oog in oog met de keeper, maar hij scoorde niet. In de 6e minuut deed Sparta Enschede dat wel. 

Daarna ging het helemaal mis bij IJVV. Na ruim een half uur spelen stond Sparta Enschede op een 5-0 voorsprong. “Het leek wel of we met drie zakken op de rug speelden. Sparta Enschede speelde niet eens geweldig, maar wij waren nog minder in deze periode. In deze fase hebben we het helemaal laten liggen.”

In deze periode had IJVV de pech dat bij Sparta Enschede alles in goud veranderde. IJVV kreeg kansen via Luuk Kalter en Jonathan van Marle, maar een IJVV-treffer bleef uit. Na de 5-0 greep trainer Diender in. Hij bracht Robin Kalter en ging 3-4-3 spelen met IJVV. Dat pakte goed uit. IJVV kreeg grip en kreeg kansen. Pas in het laatste kwartier deed IJVV wat terug. Jonathan van Marle scoorde twee keer.

“We zijn nog niet stabiel. We maken de kansen niet af en we geven teveel weg. En vandaag had het ook te maken met vermoeidheid. Dat heeft te maken de vele wedstrijden die we hebben gespeeld. Dit is een leerzame periode voor trainers”, aldus Diender, die bij IJVV een leider miste in het veld in de moeilijke periode voor rust. “Maar daarna hebben we wel weer karakter getoond.”

Gerard Meijeringh