Afbeelding
Foto: Tennekes

Go-Ahead boekt belangrijke zege tegen DTS Ede

Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Thuis werd met 2-0 gewonnen van DTS Ede. Daardoor heeft de ploeg zichzelf wat lucht verschaft. De marge met de degradatiezone bedraagt nu vier punten.

De eerste helft was in evenwicht. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar wisten ook niet veel te creëren. “De eerste helft was van onze kant best oké. Beide ploegen stonden goed in de organisatie. Een schot van Nick Hendriks trok voor ons de boel open”, aldus Hans van Zuiden, die nog steeds op de bank zit bij Go-Ahead als interim-trainer. Deze belangrijke treffer viel in de 41ste minuut. Hendriks schoot fraai raak vanaf zo’n 25 meter.

Na rust nam Go-Ahead de regie in handen. Dat leidde tot verschillende goede kansen. Zo had Tristan van Zuiden al in de 48ste minuut de 2-0 kunnen maken, maar hij schoot over. In de 75ste minuut schoot Kees Tol tegen de keeper aan en een minuut later was er een goede schietkans voor Nick Kuipers. Zijn inzet ging net naast. 

Doordat Go-Ahead verzuimde om de wedstrijd te beslissen, bleef DTS Ede hopen op een goede afloop. In de laatste tien minuten verdween een schot van de bezoekers over het doel en even later kon Go-Ahead redding brengen op de doellijn en ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. In de blessuretijd maakte Nico Veldman aan alle onzekerheid een einde. Hij profiteerde van de vele ruimte die Go-Ahead kreeg en scoorde 2-0. Daarvoor werd Wail Doufikar nog met rood weggestuurd. Hij werd onderuit gehaald en reageerde vervolgens naar zijn tegenstander en kon vertrekken.

“In de tweede helft kregen we verschillende kansen. Die moeten erin, maar dat gebeurde niet. Dan blijft de tegenstander erin geloven en wordt er gewisseld om iets te forceren. Het is mooi dat we de kansen creëren met fijne mooi opgezette aanvallen, maar dan moet je wel scoren. Op een gegeven werden de ruimtes groot. Dan moet je oppassen dat je niet in het mes loopt”, aldus Van Zuiden.  Hij was tevreden over het veldspel en de strijdlust van zijn ploeg. “We waren strijdbaar. Dat vind ik sowieso belangrijk. Dan kun je het afdwingen. Ons veldspel was vorige week in de eerste helft misschien nog wel iets beter dan nu tegen DTS in de eerste helft. In de tweede helft was ons spel nog beter. Je krijgt zoveel kansen. Dan is het wel fijn dat er eens eentje ingaat. Dit zijn wel belangrijke punten, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Dat besef is er echt wel bij ons”, aldus Van Zuiden, die nu al enige weken fungeert als interim-trainer, omdat Gert van Duinen ziek thuis zit. Jurrian Zandbergen fungeert als assistent-trainer.

Gerard Meijeringh