Afbeelding
Foto Tennekes

Wilsum neemt per direct afscheid van Dick Schrijer

Sport

WILSUM - Voetbalvereniging Wilsum heeft per direct hoofdtrainer Dick Schrijer aan de kant gezet. Zijn rol wordt voorlopig overgenomen door assistent-trainer Jan van Spijker. Voorzitter Gerdinand Fix laat weten dat het bestuur geen vertrouwen erin heeft dat Schrijer het team de komende tien weken op de rit kan krijgen. Schrijer was bezig aan zijn tweede jaar bij Wilsum.

In december vorig jaar werd al duidelijk dat Wilsum niet verder wilde met Schrijer na dit seizoen en dat zijn contract niet werd verlengd. Toen bleek al dat het niet helemaal lekker zat tussen beide partijen. Schrijer liet toen weten teleurgesteld te zijn. 

“Er zou geen chemie zijn tussen mij en de spelers. Het bestuur is daar waarschijnlijk mee eens. Ik had dit niet verwacht. Ik kijk altijd naar wat het beste is voor het elftal, zonder aanzien des persoons. Dat vinden sommige personen moeilijk. Mijn directe aanpak matcht niet met de spelersgroep. Sommige spelers hebben daar moeite mee”, liet Schrijer begin december weten.

De samenwerking tussen Schrijer en de spelersgroep verliep stroef, maar Schrijer piekerde er niet over om voortijdig op te stappen. Nu heeft het bestuur van de vierdeklasser dus eindelijk ingegrepen. 

Dat de club lang heeft gewacht is niet zo heel raar. Het past niet bij Wilsum om vervroegd afscheid te nemen van een trainer. Wilsum-voorzitter Fix benadrukt dat de intentie er lag om Dick Schrijer het seizoen af te laten afmaken. “Dat hadden we samen afgesproken, het bestuur, de spelersraad en Dick Schrijer. Maar de resultaten vielen erg tegen en je kon zien dat de chemie weg was. Dan moet er wat gebeuren.” 

Het ontslag zorgt voor een vervelend gevoel bij Schrijer. “Het is klaar, het is goed zo, maar het blijft heel wrang. Sommige spelers hebben de kont tegen de krib gegooid. Dat doet zeer. Het bestuur heeft gelijk dat ik het niet op de rails heb gekregen, maar als je bepaalde mensen niet meekrijgt, lukt dat ook niet. Soms had ik het gevoel dat ik alleen stond in een woestijn. Of ik opgelucht ben? Nee, bij mij overheerst het gevoel dat ik het niet voor elkaar heb gekregen bij Wilsum. Ontslag past niet bij Dick Schrijer.”

Jan van Spijker zit komende dinsdag (29 maart) voor het eerst op de bank bij Wilsum als interim-hoofdtrainer als Wilsum thuis het inhaalduel speelt tegen Zalk (aanvang 20.00 uur). Fix kan nog niet zeggen of Jan van Spijker het seizoen afmaakt als interim-hoofdtrainer. De club heeft inmiddels contact gelegd met de KNVB.

Gerard Meijeringh