Afbeelding
Foto: Jurrie Koetsier

Deltaruiter Janita Koetsier rijdt naar vijfde plaats op NK

Sport

ERMELO/IJSSELMUIDEN - Janita Koetsier van de Deltaruiters heeft afgelopen zaterdag een vijfde plek behaald op het NK voor paarden in Ermelo. In de eigen manege vielen diverse Deltaruiters in de prijzen bij een dressuurwedstrijd.

Rijvereniging de Deltaruiters was met Janita Koetsier en Kim Spronk met twee ruiters vertegenwoordigd op het NK. Ze kwamen uit in de klasse L en reden een nette ronde. Bij Spronk viel er een bakje af, waardoor ze met Christien niet in aanmerking kwam voor de prijzen. Koetsier wist een knappe barrage neer te zetten en een snelle tijd. Ze reed met Ivy een foutloze ronde en kwam uit op een vijfde plek. 

In de Deltamanege werd afgelopen donderdag een dressuurwedstrijd gehouden voor paarden. ‘s Middags werd er gestart met de klasse Z2 en ZZL. Hier pakte Mellany van de Vorstenbosch met Luxform’s Grappa Una de tweede plaats met 62,86 procent. Anique Frans ging er met Jack Sparrow twee keer met de winst vandoor in de klasse Z1 (67,06 en 66,32 procent). 

Linda Kok reed met Wandermaerchen naar een gedeelde eerste plaats met 183,5 punten tijdens hun eerste proef in de klasse M1/M2. Nick Smeman kende met Kardashian een geslaagd debuut in de klasse L. Deze combinatie behaalde twee keer de winst met 214 en 220,5 punten. Wendy Uijt de Boogaardt behaalde met M twee keer een tweede prijs met 200,5 en 203,5 punten. In de klasse B verzamelde Mayke Schutte met Climax in haar eerste proef 205 punten. Dat was goed voor een tweede plek. In de tweede proef kwam ze tot 207,5 punten. Dat leverde haar een eerste prijs op.

Lisa van Wijnbergen kwam zaterdag met haar pony Donja in actie bij een dressuurwedstrijd in Vollenhove. In de eerste proef maakte ze een fout aan het eind. Toch wist ze met 197,5 punten nog beslag te leggen op een tweede prijs in de klasse L1, categorie D/E. De tweede proef schreef Van Wijnbergen op haar naam met 205,5 punten. Dit werd beloond met een grote liksteen voor de pony.

Maxime van Dijk reed met haar paard Kokulan in Wezep in de klasse Z1. Dit was hun eerste outdoor wedstrijd van het startende outdoorseizoen. Van Dijk reed twee goede proeven en kwam twee keer uit op een tweede plek met 229,5 en 225,5 punten. Een mooie afsluiting van de klasse Z1. Anique Frans en Jack Sparrow hadden hun dag niet, maar eindigden toch nog als vierde met 215 punten.

Gerard Meijeringh