Aquarellen expositie in Stadskazerne

KAMPEN - Een groep aquarelschilders, bestaande uit Jeannette Zeegers, Ans Tuitel, Elly de Groot, Johan Lammertink, Mense Selles en Luite Visscher, exposeren vanaf 19 maart hun werk in de Stadskazerne. Jarenlang heeft de groep lessen gevolgd bij Quintus.

De groep werkt sinds 2008 wekelijks in een eigen atelier waar zo nodig een gastdocent het aquarelleren begeleidt en de technieken laat verfijnen. Inmiddels worden er op exposities de werken getoond en aan schilderwedstrijden meegedaan waar de werken met diverse prijzen werden gewaardeerd. De expositie is tot 29 mei te bezichtigen.

Remmelt de Boer informateur nieuwe coalitie in Kampen

KAMPEN - De fracties in de gemeenteraad van Kampen hebben maandagavond overlegd over het proces om te komen tot een nieuwe coalitie. De ChristenUnie Kampen is na de verkiezingen met zes zetels de grootste partij gebleven in Kampen. Om de eerste fase in het proces op een goede manier vorm te geven, heeft de ChristenUnie Kampen Remmelt de Boer voorgedragen als informateur.

Alle fracties hebben het voorstel aanvaard. De ChristenUnie benadrukt dat zij in dit proces wil optrekken met alle andere fracties in de raad.
Remmelt de Boer heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij was onder meer wethouder in Kampen in de periode 2001 – 2006. Van 2007 – 2011 is hij lid geweest van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Als oud-bestuurder en inwoner van Kampen is de De Boer bekend met politieke verhoudingen en de vraagstukken in de gemeente Kampen.