Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

VV Kampen eindelijk van de nul af via zege tegen VSW

Sport

KAMPEN - VV Kampen is eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg won zaterdag met 1-0 van VSW en haalde zo de eerste punten binnen. “Ik ben bijzonder trots op de jongens. Dit geeft de burger moed”, aldus Cor Bottenberg. 

Bottenberg had deze keer de technische leiding bij VV Kampen in handen, omdat Jeroen Kloekke verstek moest laten gaan vanwege verplichtingen vanwege zijn werk. Hij mocht gelijk na afloop een feestje vieren.

Kampen moest er erg lang op wachten. In de 14e competitiewedstrijd was het eindelijk raak en konden de eerste punten worden binnengehaald. Dat leidde zaterdagavond tot een feestje in de kantine van VV Kampen. “We hebben heel lang op de nul gestaan. Daar hebben we maandenlang tegenaan moeten boksen”, aldus Bottenberg.

Vooraf droeg Bottenberg zijn ploeg op om veel strijd te leveren. Dat deden de spelers. “We hebben gezorgd dat VSW niet aan voetballen toekwam. Zij konden alleen maar lange ballen spelen. We hebben de tegenstander gedwongen om in ons spelletje mee te gaan. Wij leverden passie en strijd over het hele veld”, aldus Bottenberg.

In de 69ste minuut viel de belangrijke treffer voor Kampen. Kevin Veger zette een blok. Hij hield zo balbezit en kon invaller Safek Aybek in stelling brengen. Aybek schoot Kampen vervolgens op voorsprong. Het verdedigen van een voorsprong in het laatste kwartier van een wedstrijd was een nieuwe ervaring voor Kampen. “Dat voetbalt wel anders, maar we zijn er goed doorheen gekomen. VSW kwam niet verder dan wat scrimmages voor de goal.

Aybek bezorgde Kampen dus de winst. “Maar dit doelpunt staat voor het hele team. Na dertien nederlagen hebben de jongens passie, strijd en wil kunnen opbrengen. Daar ben ik bijzonder trots op.”

Gerard Meijeringh