Gerjon van den Berg bezorgt IJVV drie punten

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. Op Sportpark den Uithoek werd met 2-1 gewonnen van Den Ham. De zege kwam pas laat tot stand. Vlak voor tijd scoorde Gerjon van den Berg de 2-1 via een doeltreffend hakje.

Emiel Diender is met IJVV op zoek naar stabiliteit. Door het wegvallen van Arjan Wiegers en Tim Roeland leverde IJVV aanvallend in. Op zoek naar meer zekerheid koos Diender vervolgens voor een 3-4-3-systeem. Een week eerder deed hij dat ook al tegen Sparta Enschede. Nadat IJVV in een slechte fase op een 5-0 achterstand kwam, greep Diender en liet IJVV aantreden in een 3-4-3 systeem. Zaterdag tegen Den Ham begon IJVV gelijk in een 3-4-3-opstelling. “Verdedigend gaat dat prima, maar aanvallend zijn we zoekende. Het heeft tijd nodig”, aldus Diender.

Ook in deze wedstrijd was de eerste kans voor IJVV. Luc Kalter schoot naast. Zeven minuten later kwam IJVV goed weg. Na een fout van Adir Sasso raakte Den Ham de paal. Na ruim een half uur spelen voorkwam IJVV-doelman Albert Jan Meuleman de 0-1 van Den Ham. In de beginfase van de tweede helft kreeg IJVV een steuntje in de rug. Uit een vrije trap kopte Lenhard de Velde raak. Ruim een kwartier later kwam Den Ham op gelijke hoogte. Een voorzet vloog via een IJVV-verdediger in het IJsselmuidense doel.

In de 80ste minuut koos Diender voor een beproefd recept. Gerjon van den Berg ging in de spits spelen en dat betaalde zich uit. Jorian Wellenberg haalde de achterlijn en trok de bal voor. Vervolgens had Gerjon van den Berg maar weinig ruimte. Via zijn hak werkte hij de bal in het doel en bezorgde IJVV zo drie dure punten.