KHC doet goede zaken met zege tegen concurrent DOS‘37

KAMPEN - KHC kon zaterdag eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven. DOS’37 werd met 2-0 verslagen. Het was de eerste overwinning van KHC dit jaar. Door de zege sprong KHC over DOS Kampen en DOS’37 heen en tankte het vertrouwen voor het duel tegen Go-Ahead Kampen van komende dinsdag.

DOS ’37 viel behoorlijk tegen in Kampen. De ploeg leek wel uit elf eenlingen te bestaan en maakte niet de indruk dat het klaar is voor een serieuze degradatiestrijd.

De ploeg uit Vriezenveen begon wel sterk. KHC werd stevig onder druk gezet. Dat leidde al in de 3e minuut tot een gevaarlijke situatie voor het doel van KHC. Menno Kamphuis profiteerde bijna een fout bij KHC achterin. Keeper Arian Sevok wist de 0-1 te voorkomen. Drie minuten later vloog een vrije bal van Martijn Olde Olthoff net naast het KHC-doel.

Na tien minuten was de DOS-storm verdwenen en kwam KHC er beter in. In de 18e minuut stuurde Romano Luhukay de voor rust sterk spelende Hushan Ali weg. De aanvaller van KHC werd onderuit gehaald, maar de arbiter liet doorspelen en legde de bal niet op te stip. KHC groeide in de wedstijd en was verschillende keren gevaarlijk. Zo kopte Saba Gwedelidze over en verdween een kopbal van Jarron de Lange uit een corner net naast het doel. Giorney Rojer had voor rust de 1-0 kunnen aantekenen, maar was ongelukkig zodat de kans in rook opging.

Na rust richtte DOS’37 zich wat op, maar de ploeg had deze middag grote moeite om echt gevaarlijk te worden. KHC sloeg vervolgens wel toe. Uit een lage voorziet kreeg Saba Gwedelidze de bal er in eerste instantie niet in, maar in de rebound was het wel raak. KHC speelde daarna een gewonnen wedstrijd. DOS’37 had het niet deze middag en miste overtuiging om KHC echt in de problemen te brengen. In de 79ste minuut kwam KHC op 2-0 via Brenn de Lange. Zijn lage schuiver was de keeper van DOS ’37 te machtig. In de laatste tien minuten wist Mike Frederiks de 2-1 te voorkomen door redding te brengen vanaf de doellijn. Vlak voor tijd kreeg Martijn Olde Olthof een rode kaart na hard inkomen op Leroy Knol. Het kon er nog wel bij voor DOS ’37, dat steeds dieper in de problemen komt in de eerste klasse D.

Voor KHC ziet het er goed uit. Door de zege steeg KHC naar de tiende plek op de ranglijst. Trainer Kenan Durmusoglu heeft van KHC een degelijke ploeg gemaakt die weinig weggeeft. Dat was ook tegen DOS’37 het geval. Met zaterdag in defensief opzicht een belangrijke rol voor Mike Frederiks die terecht werd verkozen tot man van de wedstrijd, al had ook Jarron de Lange deze titel kunnen krijgen. “We waren een keer aan drie punten toe. Dit is de periode dat we punten moeten pakken. Dat hebben we vandaag gedaan”, aldus Frederiks.