Nikki Smeman met Kardashian.
Nikki Smeman met Kardashian. Foto: Aangeleverd

Deltaruiter Nikki Smeman Nederlands kampioen

Sport

ERMELO - Rijvereniging de Deltaruiters uit IJsselmuiden kan met zeer veel genoegen terugkijken op het afsluitende weekend van het NK in Ermelo. Nikki Smeman pakte de Nederlandse titel. Zilver was er voor Jolijn van Niel.

Nikki Smeman wist in de sterke groep van 28 combinaties imet Kardashian een mooie proef neer te zetten. Met een score van bijna 70 procent werd ze gehuldigd als Nederlands kampioen klasse B dressuur paarden.

Jolijn van Niel kwam bij het NK in actie in de klasse M1, categorie D/E. Met haar pony Haasendonk’s Ambrosius behaalde ze een mooie score van 66,50 procent, goed voor een tweede plek. Lisanne van den Berg verdiende op het NK een zevende plek in de klasse L1.

Jacco Doornwaard reed op het Bonfix Dressuur Concours in Wezep met zijn paard It’s Easy. Ondaks wat foutjes tijdens beide proeven wist deze combinatie toch een tweede prijs binnen te halen in de Inter 1 met 64, 50 procent en een vijfde plek in de Prix St Georges met 64 procent.

In de buitenlucht behaalde Linda Kok met Wandermaerchen een tweede prijs in de klasse M1 bij een wedstrijd in Emmeloord (193 punten).

Ilse Nora Bliek is gestart in Maarsbergen. Zij startte met Bulfarill Z voor het eerst in de B tussen de paarden. Deze combinatie reed een groot deel van de drie onderdelen in de sneeuw. Vrijdag startte haar wedstrijd met het onderdeel dressuur en behaalde ze 67,5 procent. Dit leverde een zesde plek op in het klassement. Daarna een foutloze springronde en een foutloze cross zonder tijdfouten op de zaterdag. Bliek eindigde als derde in het eindklassement.

Gerard Meijeringh