Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Mark Hankel.
Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Mark Hankel. Foto: G. Wessels

Koploper Kampenion loopt uit

Sport


KAMPEN - Het was een goed weekend voor het eerste team van Tafeltennisvereniging Kampenion. De ploeg won thuis in een drukke zaal met 7-3 van BIT.NL 2 en verstevigden hun koppositie in de tweede divisie, poule B.

De 7-3 zege was deels te danken aan het feit dat de tegenstanders maar met zijn tweeën waren. 

“BIT.NL kwam met twee man, maar nam gezelligheid mee voor drie”, zo sprak Julian Plette na afloop en maakte zo duidelijk dat de wedestrijd in een sportieve en gemoedelijke sfeer was verlopen.
Plette won zijn twee partijen, Gert-Jan de Lange pakte een punt en Mark Hankel bleef op nul steken. Het dubbel ging vrij eenvoudig naar Plette en De Lange. Kampenion 1 staat nu twaalf punten voor op Vriendenschaar, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Kampenion 2 won met 2-8 van ENTAC 2. Thomas Niemeijer en Ton Ringenier wonnen hun drie partijen en Robin Lieftink zegevierde twee keer. De ploeg blijft koploper in de derde divisie, poule A.

Het eerste jeugdteam van Kampenion speelde met 5-5 gelijk tegen Zwolle. Mees van Dijk won drie partijen, Siebe van Dijk een, en een van de dubbelspelen leverde winst op. Zij staan nog onderaan, maar met slechts een puntje achterstand.


Gerard Meijeringh