Stockfoto: Gerard Meijeringh

DOS in laatste kwartier onderuit bij Bennekom

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag met 3-1 verloren van Bennekom. Johan Pitstra spreekt van een zure nederlaag. “We zijn na de 0-1 vergeten om de trekker over te halen en hebben de doelpunten te gemakkelijk weggegeven”, aldus de DOS-trainer.

DOS kwam in de eerste helft op voorsprong via Allan Bakker. Daarna kreeg de ploeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo liet Twan Knul een goede kans liggen, raakte Raymon Beuling de paal en werd een inzet van Allan Bakker gepakt door de keeper.
In het laatste kwartier sloeg Bennekom genadeloos terug. In de 75ste minuut maakte Koen Huntelaar de gelijkmaker via een fraai afstandsschot. Daarna kreeg Bennekom de geest. In de 82ste minuut kwam de thuisploeg op 2-1 via Fabian Beukhof. Drie minuten later werd het ook nog 3-1 via Niels Koenderink. “Het veldspel van Bennekom was beter, maar we hadden de wedstrijd onder controle. Dit is een onnodige nederlaag”, aldus een balende Pitstra.
Bij DOS viel Matthijs de Blok geblesseerd uit. Uiteindelijk bleek dat er niets was gebroken. Door deze kuitblessure is topscorer van DOS enkele weken uitgeschakeld.