Lars Hansman en Naëll Huijsmans.
Lars Hansman en Naëll Huijsmans. Foto: Aangeleverd

Drie keer eremetaal voor AV Isala ‘96 bij Nationale C-spelen

APELDOORN - Atletiekvereniging Isala ’96 kwam zaterdag met vijf atleten in actie bij de nationale C-spelen. Met één keer zilver, twee bronzen medailles, drie Kamper records en tien persoonlijke records presteerde de afvaardiging uit Kampen prima. De Nationale C-spelen zijn de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor de jongens en meiden van 13 en 14 jaar.

Lars Hansman (jongen C1) kwam in actie bij het  hoogspringen en verspringen. Bij het verspringen verbrak hij in de kwalificatie zijn PR met maar liefst 50 centimeter met een afstand van 5.46 meter. In de finale kwam hij weer tot deze afstand. Dat leverde hem verrassend het brons op. Bij het hoogspringen wist hij als eerste de 1.70 meter te halen. Daarna kwam hij net niet over de hoogte van 1,75 meter en eindigde als tweede. De hoogte van 1,70 meter was voor hem een nieuw persoonlijk indoorrecord en een evenaring van het Kamper record.

Naëll Huijsmans (meisje C2) begon op de 60 meter met een PR (8.85 seconden). Vervolgens liep ze op de 800 meter een dik persoonlijk record (2.27.20 minuten). Ze kwam een seconde tekort voor het podium. Daarna liep ze verrassend naar het brons op de 1500 meter (5.09.35 minuten). Hiermee was ze ruim een minuut sneller dan haar oude PR en zette ze ook een Kamper record neer. Josse Kampen (jongen C2) verbrak ook verschillende persoonlijke records. Op de 60 meter had hij een PR staan van 8.50 seconden. Met een snelle start wist hij naar de 20ste plaats te sprinten in een tijd van 8.07 seconden. Daarna liep hij een indoor-PR op de 800 meter. Zijn tijd van 2.23.08 minuten was goed voor de 17e plaats.

Valerie van Laar (meisje C1) slaagde er met een tijd van 8.95 seconden in om onder de 9 seconden te lopen op de 60 meter. Hiermee kwam ze uit op een 40ste plek. Hugo Visser (jongen C2) stond na veel blessureleed weer aan de start. Bij het verspringen ging hij voor een nieuw PR die stond op 4.79 meter. In zijn eerste sprong ging hij naar 5.02 meter. In zijn derde poging haalde hij 5.22 meter. Hij kwam 4 centimeter tekort voor de finale, maar eindigde hij op een knappe 13e plaats. Op de 60 meter was voor hem dezelfde klassering weggelegd. Met 9.55 seconden wist hij weer een persoonlijk record te verbreken.