Afbeelding
Tennekes

Kampen viert bevrijding met Bevrijdingsloop

Sport

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala ‘96 houdt dinsdag 19 april, in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging, de Siebrand Bevrijdingsloop. Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan van AV Isala op Sportpark Hagenbroek.

Het belooft weer een sportief en bovenal feestelijk evenement te worden. De organisatie verwacht ruim 1.200 hardlopers aan de start. Vanwege de paasdagen vindt de bevrijdingsloop niet op de gebruikelijke datum van 17 april plaats, maar op 19 april.

Het is een jarenlange traditie, hardlopen ter ere van de bevrijding van Kampen. De loop over 900 meter blijft onverminderd populair, zo’n 1.200 basisschoolkinderen staan inmiddels vooringeschreven. 

Speciaal voor leerkrachten is er een aparte serie. Voor iedereen van 13 jaar en ouder staat de Kamper Mijl op het programma, een loop over 1.609 meter. Kinderen die zich niet via school hebben voor-ingeschreven, kunnen op 19 april vanaf 16.30 uur tot 20 minuten voor de start van de betreffende leeftijdsgroep na-inschrijven. Dit geldt ook voor leerkrachten en deelnemers aan de Kamper Mijl. 

Het inschrijfgeld bedraagt slechts 2 euro en dient bij inschrijving contant te worden voldaan. De jongste kinderen starten om 17.00 uur, de Kamper Mijl wordt om 19.00 uur weggeschoten. 

Kijk op www.avisala96.nl voor meer info en het volledige chronoloog.


Gerard Meijeringh