Afbeelding
Aangeleverd.

Biermuseum vier middagen per week open

KAMPEN - ‘Het is museumweek!’, vertelt Elise van Heck, directeur van het enige echte Biermuseumkampen.nl. ‘Dit keer extra feestelijk voor ons biermuseum, want vanaf heden mogen we vier middagen per week open.’ Kortom: wie eens een ander soort museum wil bezoeken - en een biertje wil proven -, is aan de Voorstraat 20 in Kampen van harte welkom. 

Hier, in het oudste stenen langhuis van Kampen, kun je een heus Kamper biertje proeven met vrienden en hoor je verhalen over vroegere tijden. Over de steenrijke handelaar die hier ooit woonde: Henrick Aeltsz. Niet alleen een van de burgemeesters uit die tijd, maar ook bierbrouwer. Vandaar dat het Biermuseum twee bieren schenkt die hun oorsprong kennen in de Middeleeuwen. Die moet je geproefd hebben!

Feest in het museum

Maar in het Biermuseum kun je ook terecht voor een feest met familie, vrienden of bedrijf. Elise: ‘Naar wens organiseren wij proeverijen, maar ook een gezellig buffet. Overdag kun je bij ons terecht voor een teammeeting of middagborrel. In de avonden organiseren wij voor gezelschappen een speciale ontvangst; bijvoorbeeld met een borrelplank, gegrild beenhammetje of kamper uiensoep. Zelfs livemuziek of een theater-arrangement behoren tot de mogelijkheden. 

Laat u meenemen in de rijke  geschiedenis van Kampen en maak kennis met Henrick Aeltsz en zijn eigenzinnige kleindochters Gese en Johanna.’

Het Biermuseum Kampen is geopend van donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.biermuseumkampen.nl. Contact opnemen kan ook via 0619195166.