Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV niet langs vechtploeg ASC ‘62

DALFSEN - IJVV heeft zaterdag niet kunnen winnen bij ASC ’62. In Dalfsen kwamen de IJsselmuidenaren niet verder dan 2-2. “We hadden twee tegenstanders, ASC ’62, een vechtploeg die de ballen naar voren peerde, en de scheidsrechter. Dat was heel bepalend. Onder deze omstandigheden ben ik nog blij met de 2-2”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Diender doelde daarmee vooral op twee momenten in de eerste helft. Een treffer van Jorian Wellenberg werd afgekeurd. Daarnaast verdiende Jorian Wellenberg volgens IJVV een strafschop toen hij onderuit ging in de zestien, maar de arbiter liet doorspelen. IJVV liep al snel achter de feiten aan. Gerjon van den Berg gleed in de 1e minuut uit op de gladde mat, waarna Chiel Pasman namens ASC profiteerde.

In de 9e minuut leek IJVV op gelijke hoogte te komen via Jorian Wellenberg, maar de scheidsrechter had een duwfout van Jonathan van Marle geconstateerd en keurde de treffer af. “Hij was de enige die dit heeft gezien”, aldus Diender. Daarna gebeurde er lange tijd weinig. Tot vlak voor rust. Julian Hellendoorn stond vrij in de zestien, maar kreeg de bal er niet in. Vlak daarna was Sasso dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman wist de 1-1 te voorkomen.

Direct na rust kwam Tim Roeland in het veld. Hij kreeg tien minuten na rust een goede kans, maar schoot over. In de 72ste minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Lenhard de Velde scoorde Jonathan van Marle. Twee minuten later kwam IJVV echter weer op achterstand. Adir Sasso ging het duel aan en de arbiter constateerde een overtreding. Pasman benutte de toegekende strafschop en maakte zijn tweede van de middag.

IJVV kon opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en had dit keer sneller succes. In de 80ste minuut scoorde Luuc Kalter uit een goed lopende aanval. Daarna had Nick Wagteveld IJVV nog de zege kunnen bezorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant raakte ASC vlak voor tijd nog de lat.