Donderdag 14 april

Sedermaaltijd in Broederhuis

18:00 uur |  

KAMPEN - Pesach is het oudste en belangrijkste Joodse feest. Het wordt gevierd ter herdenking van de verlossing van het volk Israël uit de slavernij in Egypte. De avond wordt gehouden in het Broederhuis aan de Broederstraat 16 te Kampen en duurt van 18 tot 21 uur. Deelname kost 10 euro en kan t/m 11 april worden op rekening NL55 SNSB 0940 915 561 t.n.v. R. Westendorp – IJsselmuiden.

Informatiebijeenkomst N307 Roggebot-Kampen

19:30 uur |  

De uitvoering van de bouwwerkzaamheden aan de N307 nabij de Roggebotsluis in Kampen is in volle gang. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de grondaanvoer en fundering van de nieuwe brug. Intussen zijn de voorbereidende werkzaamheden bijna afgerond. Langzaam maar zeker krijgt de nieuwe verkeerssituatie steeds meer vorm. Op donderdag 14 april om 19:30 uur houden de provincies Flevoland en Overijssel en de aannemerscombinatie Roggebot een informatiebijeenkomst over het project N307 Roggebot-Kampen. Aanmelden voor het bijwonen van deze bijeenkomst kan door vóór woensdag 6 april een e-mail te sturen naar info@ijsseldeltaprogramma.nl.


Chr. Mannenkoor Stereo zingt in Bovenkerk

20:00 uur |  

KAMPEN - Het Christelijk Genemuider Mannenkoor ‘Stereo’ geeft op 14 april haar jaarlijkse Passie- en Paasconcert in de Bovenkerk. Medewerking komt van Noortje van Middelkoop (panfluit), Arjan en Edith Post (trompet), Johan Bredewout (piano), Judith Sportel (sopraan) en Jorrit Wout (orgel). Aanvang 20:00 uur. Kerk open 19:30 uur. Klik hier voor kaarten: https://www.ticketscorner.nl/event/passie-en-paasconcert-in-de-bovenkerk-van-kampen/


Vrijdag 15 april

Nederlands Studenten Kamerkoor in De Burgwal

20:00 uur |  

Het Nederlands Studenten Kamerkoor maakt een tournee langs negen steden en doet op vrijdag 15 april Kampen aan. In het concert dat de titel Doodnormaal draagt wordt het einde bezongen, waarmee het het sluitstuk vormt van een drieluik over het leven. Aanvang 20:00 uur. Locatie: Burgwal 60. Kaartverkoop via www.nskk.nl/doodnormaal-kaartverkoop af aan de zaal.


Maandag 18 april

Stadswandeling over bevrijding en wederopbouw Kampen

14:00 uur |  

CultuurZIEN houdt op 18 april een stadswandeling over de bevrijding en wederopbouw van Kampen. De wandeling start om 14:00 uur op het Hellemanplein aan de IJsselkade. Deelname kost 10 euro.


Woensdag 20 april

Introductieavond Gregoriaans in Buitenkerk

19:30 uur |  

In de Buitenkerk wordt woensdagavond 20 april een informatieavond over het Gregoriaans gehouden. De Schola Cantorum Campensis o.l.v. Ditty van den Berg-Krijger zal een aantal Gregoriaanse gezangen ten gehore brengen.Er wordt verteld over het ontstaan, de plaats in de liturgie en over de toekomst van het Gregoriaans. Deze oude zangwijze vraagt om een andere manier van zingen dan wij gewend zijn, want alle gezangen zijn in het Latijn en er is geen maatsoort. Aanvang 19:30 uur. Deelname kost 5 euro. Opgeven via scholakampen@gmail.com.


Zaterdag 23 april

ZAC 1 - IJVV 1

14:30 uur |  

VSW 1 - Wilsum 1

15:00 uur |  

DZC ‘68 1 - Dos Kampen 1

15:00 uur |  

CSV ‘28 1 - VV Kampen 1

15:00 uur |

Britse folktroubadour Will Varley naar Kampen

20:30 uur |  

De Britse folk troubadour Will Varley geeft zaterdag 23 april een concert in De Burgwal. Will Varley was in 2018 voor het laatst in Nederland. Het concert begint om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deburgwal.com


Vrijdag 29 april

Harpiste Lavinia Meijer in De Burgwal

19:30 uur |  

KAMPEN - Harpiste Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs geeft vrijdag 29 april een optreden in De Burgwal met de voorstelling ‘Untitled #2’. Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Lavinia met aan een veelomvattend repertoire met verschillende invalshoeken. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities geeft Untitled #2 een kijkje in de keuken van deze veelzijdige artieste.Aanvang 20:30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.deburgwal.com