Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

VV Kampen houdt Wijthmen in bedwang

Sport

KAMPEN - Een week nadat de eerste punten binnenstroomden bij Kampen via een 1-0 zege tegen VSW heeft Kampen zaterdag opnieuw een goed resultaat neergezet. De ploeg van trainer Jeroen Kloekke slaagde erin om Wijthmen onder controle te houden en sleepte een 0-0 gelijkspel uit het vuur. 

Kampen deed er alles aan om het Wijthmen zo moeilijk mogelijk te maken. “De nul was heilig. We speelden met veel mensen achter de bal en hielden de ruimtes klein”, aldus Kloekke.

In de eerste helft gaf Kampen nauwelijks iets weg. Dat was ook het geval in het tweede bedrijf. Milan Venekamp had Kampen zelfs op voorsprong kunnen brengen. Een middenvelder van Wijthmen wilde wegdraaien, maar daardoor kwam de bal in bezit van Mikan Venekamp. Hij ging alleen af op het doel, maar de goalie wist redding te brengen. 

Wijthmen zette in de tweede helft aan, maar de thuisploeg wist niet veel te creëren. Kampen hield stand en had zo wederom wat te vieren. Het vierde punt was binnengehaald. “Daarnaast hebben we voor de tweede keer de nul gehouden. Dat moet toch vertrouwen geven”, aldus Kloekke.

Gerard Meijeringh