Afbeelding
Foto: Tennekes

’s-Heerenbroek wint bij Wilsum op de valreep

Sport

WILSUM - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de IJsselderby tegen Wilsum met 0-1 gewonnen. Vlak voor tijd scoorde Björn Wezenberg de enige treffer van de middag. Hiermee werden de bezoekers rijkelijk beloond. 

Wilsum was in de eerste helft de betere ploeg. Jelmer Sollie verzuimde om de thuisploeg op een verdiende voorsprong te zetten. Daniël Niemeijer had een goede actie in huis. Hij ging binnendoor en nam het doel onder vuur. De goalie van ’s-Heerenbroek bracht redding. In de rebound had Jelmer Sollie de bal voor het inschieten, maar hij schoot over. Bij Wilsum moest keeper Teko Malanda zich al na twintig minuten laten vervangen. Zijn vervanger was Jesse Riezebos. 

Na rust had ’s-Heerenbroek het voordeel van de wind en hadden de bezoekers het beste van het spel. Dat leidde tot doelpogingen van Jesper Wennemers en Sander Pelgrom. Beide keren wist goalie Riezebos een doelpunt te voorkomen. De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0, maar vlak voor tijd sloeg ’s-Heerenbroek toch nog toe. Een inzet van Jesper Wennemers werd gekeerd door keeper Riezebos. Een speler van ’s-Heerenbroek miste de bal, waarna Björn Wezenberg alsnog de 0-1 aantekende.

Een zure nederlaag voor Wilsum. “Totaal onverdiend. In de eerste helft waren we heer en meester, maar we scoorden niet. Het was een goede wedstrijd van onze kant. We hebben opnieuw laten zien dat we goed kunnen voetballen. Dit is gigantisch jammer. Alles zit tegen. De gifbeker is nog niet leeg. Het is zo jammer voor de jongens. Ze hebben zo hard gevochten en goed gevoetbald. Als we zo blijven voetballen, dan kunnen punten niet uitblijven”, aldus interim-hoofdtrainer Jan van Spijker van Wilsum. 

Zijn collega Freddie van den Brug van ’s-Heerenbroek erkende dat Wilsum wel een puntje had verdiend. “Wilsum speelde alsof het Champions League moest winnen. Ze gingen volle bak. Daar hadden we het lastig mee. Wilsum had voor rust met 1-0 voor kunnen komen. Na rust voetbalden we wat gemakkelijker en kregen wij ook kansen. We winnen uiteindelijk door een frommelgoal en zijn goed weggekomen in een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal. Maar het is voor ons ook wel eens andersom geweest”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh