Mark Hankel en Amber van de Velde (Red Stars 2).
Mark Hankel en Amber van de Velde (Red Stars 2). Foto: G. Wessels

Ruime zege tafeltennissers Kampenion

Sport

KAMPEN - Voor tafeltennisminnend Kampen was zaterdag 9 april een topdag: zowel het eerste als het tweede team van Kampenion wisten thuis hun wedstrijd dik te winnen. Het eerste team van Kampenion won met 8-2 en het tweede team zegevierde met 9-1.

Het eerste herenteam van Kampenion moest het thuis opnemen tegen Red Stars 2 uit Venray. De uitwedstrijd in februari leverde een gelijkspel op, zodat een spannende middag verwacht werd. Dat pakte iets anders uit: Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen hun drie partijen en Mark Hankel won één wedstrijd en verloor er twee met minimaal verschil. Het dubbelspel ging vrij eenvoudig naar Plette en De Lange.

Met een 8-2 overwinning hield Kampenion gelijke tred met concurrent Vriendenschaar 1, dat met dezelfde cijfers won. De Kamper heren staan nog steeds bovenaan, met twaalf punten voorsprong, maar een wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Gouda. Aan Julian Plette werd de vraag gesteld of hij ervan uitging dat Kampenion 1 op weg is naar het kampioenschap. “Ik denk dat we op dit moment wel titelfavoriet zijn, maar we hebben nog wel twee moeilijke, belangrijke wedstrijden op het programma staan.”

Kampenion 2 won met 9-1 tegen Emmen, dat met slechts twee spelers in Kampen aanwezig was. Thomas Niemeijer en Ton Ringenier wonnen hun twee partijen en Jordy ten Have zegevierde één keer.. Het dubbel ging naar Niemeijer/Ten Have. Door de 9-1 overwinning staat het tweede team van Kampenion bovenaan met zes punten voorsprong op de nummer twee. 

Het eerste jeugdteam van Kampenion won de uitwedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 3 met 4-6. Mees van Dijk en Siebe van Dijk wonnen beiden twee van hun vier partijen. Zij raken steeds beter op elkaar ingespeeld en wonnen ook beide dubbelspelen.

Gerard Meijeringh