Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Reflex wint in Huizen

Sport

HUIZEN - De volleyballers van Zalsman Reflex hebben de voorlaatste wedstrijd in de competitie winnend afgesloten. Bij Prima Donna Kaas Huizen werd met 1-3 gewonnen.

De spelers van Reflex hadden zich vergist in de aanvangstijd van de wedstrijd. Daarom kwamen de spelers pas vlak voor de aanvang van de wedstrijd de hal binnen en was er nauwelijks tijd voor een goed warming-up. In de eerste set was dat niet terug te zien. De ploeg kwam al snel op een goede voorsprong en de servicedruk was hoog. Toch werd de eerste set uiteindelijk met een minimaal verschil binnengesleept: 23-25.

In de tweede set was Reflex het niet eens met enkele beslissingen van de arbitrage. Het maakte in deze set niet veel uit. Reflex won overtuigend met 17-25. Daarna raakte Reflex de focus kwijt. Huizen profiteerde en won de derde set met 25-23. In de vierde set liep Reflex ook lange tijd achter de feiten aan, maar via een sterke serve-serie ging de laatste set toch nog naar Reflex (21-25).

Reflex heeft van alle ploegen in de topdivisie A de meeste punten verzameld, maar andere ploegen moeten nog heel veel wedstrijden inhalen. Zo heeft Dynamo 2 zes punten minder dan Reflex, maar de ploeg uit Apeldoorn heeft maar liefst zes wedstrijden minder gespeeld. Ook Sudosa (acht punten minder dan Reflex) heeft nog zes wedstrijden tegoed. Komende zaterdag sluit Reflex de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Vocasa, aanvang 17.00 uur.

Gerard Meijeringh