Afbeelding
Stockfoto

Yanieck Weijland snel op Eindhoven Qualification Meet

Sport

EINDHOVEN - Kampenaar Yanieck Weijland heeft afgelopen weekeinde uitstekend gepresteerd op de Eindhoven Qualification Meet 2022. De zwemmer van de Blue Marlins zwom diverse persoonlijke records.

Bij de Eindhoven Qualification Meet kregen zwemmers van Opleiding Centrum (OC) Drachten de gelegenheid om zich te kwalificeren voor het EK, WK en Universiade en limieten te zwemmen voor het Europees Jeugdkampioenschap en het European Youth Festival. 

Yanieck Weijland uit Kampen beleefde een erg goed toernooi met bijna louter persoonlijke records. De 200 meter vlinderslag leverde voor hem zelfs een dubbele toptijd op, want de doorkomst na 100 meter in 59.90 bleef hij voor het eerst onder de minuut. Uiteindelijk was de 2.06.89 goed voor een tiende klassering op een afstand die bijna alleen wordt gedomineerd door buitenlanders.

De 400 meter vrije slag leverde met 4.05.16 ook een nieuw persoonlijk record op met ruim twee seconden. De B-finale liet Weijland echter aan zich voorbij gaan, omdat op de wisselslag met een nieuwe toptijd van 2.08.06 een plek in de A-finale werd bemachtigd. Hierin kon de scholier van het CSE in Zwolle met 2.07.81 andermaal een nieuwe toptijd bijschrijven.

Op vrijdag kwam de zwemmer uit Kampen op de 1500 meter vrije slag tot een zesde tijd. Met 16.00.59 kon hij de grens van 16 minuten net niet doorbreken, maar hij was toch tevreden met een verbetering van zijn persoonlijk record met 7 seconden.


Gerard Meijeringh