Na twee jaar weer ouderwets struinen over markt De Heugte

KAMPEN - Op Tweede Paasdag na een paasonbijtje lekker wandelen over De Heugte, daarna met vrienden in het zonnetje een drankje op de Koggewerf. Zo ziet de ideale Paasdag er voor veel Kampenaren uit. Twee jaar corona zorgde er echter voor dat de markt niet door kon gaan, maar op 18 april is De Heugte na twee jaar afwezigheid terug.

Organisator Jacob Hoogstede heeft er zin in en denkt dat dat voor veel Kampenaren geldt. "Bij goed weer, denk ik dat het wel weer een leuk feestje gaat worden. Het is een leuk dagje uit, met talloze leuke kraampjes waar voor iedereen wel iets tussen zit. Lekker eten, zoals loempia's oliebollen en poffertjes, leuke spulletjes zoals de traditionele beschilderde klompen. We hebben weer de connectie met de Koggewerf die altijd leuke dingen organiseert zoals het vis roken. Dat versterkt elkaar."
Een van de grote trekkers is altijd de vaste poelier die al twintig jaar op de markt staat. "Die is er dit jaar helaas niet.Daar stonden rond etenstijd vaak lange rijen van een man of twintig, maar gelukkig hebben we een hele mooie nieuwe kraam gevonden die hetzelfde biedt. Die staat dit jaar bij het Van Heutsz."
De route is dit jaar net als voorgaande edities. Van de Noordweg, door de Oudestraat naar het Van Heutsz en dan via de IJssel weer terug. "Dat is een mooie ruime route. Die ervoor zorgt dat mensen niet in de verdringing komen. Op het Van Heutsz kunnen we de kermisactiviteiten kwijt. Dat is leuk voor de kinderen. Een kraam of vijf a zes met grijparmen, ballengooien en meer."
Kraampjes telt Hoogstede niet, maar hij merkt wel dat er wat minder kooplieden zijn dan voorheen. Door corona zijn enkelen failliet gegaan en er is een natuurlijk verloop. "Desalniettemin hebben we een hele mooie markt weten te vullen, waar iedereen iets leuks kan vinden. Bovendien geeft het ons wat meer ruimte voor de kleedjesmarkt die ook altijd wordt gewaardeerd. Daar hebben we nog plekken voor overigens. Wie zich aan wil melden kan dat doen via..."