Go-Ahead Kampen haalt weer drie nieuwelingen naar Middenwetering

KAMPEN - Go-Ahead Kampen is zeer actief met het versterken van de selectie voor komend seizoen. De eersteklasser heeft met Jarni Koorman, zijn broer Milan Koorman en Rutger Koopmans drie nieuwelingen uit Zwolle vastgelegd. Hiermee ligt het aantal versterkingen voor komend seizoen al op acht.

De 23-jarige Jarni Koorman komt over van TOP Oss en heeft bij Go-Ahead getekend voor één seizoen met de optie voor nog een jaar. “Hij is een multifunctionele en vaardige speler met een uitstekende techniek die op meerdere posities in de verschillende linies kan spelen.”, zo laat Go-Ahead weten. Koorman heeft tot 2018 de jeugdopleiding bij FC Twente doorlopen en vertrok in 2018 naar PEC Zwolle. Daar tekende hij een contract voor twee seizoenen en op 1 februari 2020 maakte hij zijn debuut in de wedstrijd PEC Zwolle-FC Groningen. Later dat jaar vertrok hij naar TOP Oss en daar speelde hij 15 duels in de Keuken Kampioen Divisie. 

Rutger Koopman komt over van derdedivisionist Staphorst en is een goede vriend van Jarni Koopman. Ook de 22-jarige Zwollenaar heeft getekend voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. “Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zowel centraal achterin en alle posities op het middenveld. Zijn kwaliteiten zijn een goed overzicht en voetballend vermogen”, aldus Go-Ahead. Koopman werd op jonge leeftijd gescout en benaderd door PEC Zwolle en speelde daar in de jeugd vanaf 2010 tot 2019. In de zomer van 2019 verkaste hij naar tweededivisionist HHC Hardenberg. Na twee seizoenen besloot hij de overstap te maken naar Staphorst. 

De derde naam is Milan Koorman. "Hij is een technisch vaardige speler met veel lengte (1.91 meter), die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij kan het spel goed lezen, is een prima passer en heeft een gevoel voor ruimtes in het veld. Daarnaast kan Milan goed de opbouw verzorgen”, aldus Go-Ahead. Zijn voetbalcarrière begon bij Zwolsche Boys. Op jonge leeftijd werd hij gescout door PEC Zwolle en daar speelde hij meerdere jaren in de jeugdopleiding. Toen zijn contract niet werd verlengd, vertrok hij naar hoofdklasser Rigtersbleek. Hij werd benaderd door ENAD Polis Chrysochous in Cyprus en verhuisde naar het buitenland. In 2017 keerde hij terug in Nederland en ging voetballen bij SVI, waar hij is uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld.