’s-Heerenbroek veel te sterk voor VV Kampen

KAMPEN - ’s-Heerenbroek was zaterdag een maatje te groot voor VV Kampen en won met 1-7. Bjorn Wezenberg nam drie treffers voor zijn rekening.

Voor Kampen was het al snel een kansloze missie. Na een klein kwartier keek de ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Rob Henniphof opende in de 5e minuut de score nadat Jonno Pruim de bal panklaar legde. Drie minuten later maakte Bjorn Wezenberg er 0-2 van op aangeven van Wim Kwakkel. In de 14e minuut fungeerde Jonno Pruim weer als aangever en was Wim Kwakkel de doelpuntenmaker. In de 23ste minuut viel de 0-4. Jonno Pruim raakte de paal. Vervolgens schoot Bjorn Wezenberg tegendraads raak. Drie minuten voor rust kwam Rick Kroeze tot scoren. Hij werd bediend door William Meuleman. Kroeze draaide en schoot raak. Na rust kwam ’s-Heerenbroek nog twee keer tot scoren. In de 60ste minuut scoorde Bjorn Wezenberg en drie minuten rondde Rob Henniphof een snelle aanval goed af. In de 70ste minuut liep ’s-Heerenbroek-doelman Jelmer Visscher een wond op bij zijn lip en hij kon niet verder. Omdat reservegoalie Rutger Plette nog niet hersteld is van zijn blessure, moest Rick Kroeze het doel verdedigen. Hij moest één keer vissen bij een doeltreffend schot van Raymon Froger.

’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg was zeer content met het optreden van zijn ploeg. “We hebben het heel goed gedaan in de eerste helft. De bal maximaal twee keer raken, veel positiewisselingen en spelen via de zijkanten. En we hebben mooie doelpunten gemaakt. In de tweede helft zakten we wat weg. Na de blessure van Jelmer lag het spel lang stil en waren we uit ons ritme. Dan sta je met 0-7 voor en dan is het wel goed.”

Volgens zijn collega Jeroen Kloekke van Kampen was ’s-Heerenbroek een maatje te groot. “We zijn overklast. Op meerdere posities waren zij beter. Je moet een stukje gretigheid en felheid tonen in de duels. Op bepaalde momenten deden we dat niet, maar ’s-Heerenbroek is ook gewoon een goede ploeg.”