DOS Kampen niet langs De Merino’s

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag in eigen huis het degradatieduel tegen De Merino’s niet kunnen winnen. In een enerverende wedstrijd kwamen de teams uit op 2-2.

Beide ploegen waren in de beginfase gevaarlijk. Daarna zakte het niveau tijdelijk wat weg. Halverwege de eerste helft kregen beide ploegen kansen.

DOS-goalie Kevin Dijkstra bracht redding op een schot van Ter Haar. Wapenfeiten van DOS waren kopballen van Mark Sollie en Joël Visscher en een schot van Twan Knul.

Vlak voor rust kwam DOS op voorsprong. Martijn Barneveld omspeelde drie tegenstanders en gaf een dieptepass. Raymon Beuling schoot de bal beheerst binnen.

De tweede helft was een stuk enerverender. Direct na de thee profiteerde De Merino’s bijna van slap uitverdedigen bij DOS, maar goalie Dijkstra wist de gelijkmaker te voorkomen. Daarna ging de aanval door een wees de arbiter naar de stip. De arbiter zag een overtreding van Nick Notrot. De Bruin schoot de penalty binnen.
Even later bracht De Merino’s redding op de doellijn bij een schot van Ruben Meijer. In de 65ste minuut kwamen de bezoekers op 1-2 via een uithaal van Heijmans.

DOS schrok wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Mitchell Hooisma werd gekeerd en een overtreding op Raymon Beuling werd niet bestraft met een penalty. Martijn Barneveld werd als stormram naar voren gestuurd. Dat betaalde zich uit. Bij de tweede paal haalde hij doeltreffend uit. Daarna lieten Beuling en Knul nog grote kansen liggen, zodat DOS genoegen moest nemen met een punt.