Afbeelding
Foto: Tennekes

Reflex neemt in laatste competitie-wedstrijd afscheid van iconen

Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex sloten de competitie zaterdag af met verlies (1-3) tegen Vocasa. In de topdivisie A heeft Reflex de meeste punten behaald, maar de ploeg gaat niet bovenaan eindigen. Diverse teams moeten nog een behoorlijk aantal wedstrijden inhalen. Zaterdag werd afscheid genomen van diverse spelers.

De laatste weken stonden in het teken van afscheid nemen. Een aantal spelers neemt afscheid van het volleybal, waaronder iconen Sandor van Straten en Niels van Beek. Een aantal spelers verhuizen naar een andere club, zoals Jesse Schuitemaker, Wessel van Lunzen en Thijs Brabander. Coach Jordan Weggelaar besloot al eerder om na twee seizoenen afscheid te nemen van Reflex.

Het afgelopen seizoen kenmerkten zich door de vele lockdowns en blessures. In de eerste helft van de competitie had Reflex hier veel last van, wat ook terug te zien was in de resultaten. Reflex draaide een prima tweede helft van het seizoen, waarbij tien van de twaalf wedstrijden zijn gewonnen. Reflex eindigt dit jaar in de top vier van de Topdivisie.

Reflex speelt al jaren Topdivisie. Meerdere jaren werd de top drie gehaald en stunts in de nationale beker waren niet ongewoon. Spelers die nu afscheid nemen, stonden centraal in deze periode. Zij zijn onlosmakelijk verbonden met Reflex. 

Zo speelde de gedreven Sandor van Straten maar liefst veertien jaar in de hoofdmacht en is hij de drijvende kracht achter jarenlang topprestaties en teams samenstellen in de Topdivisie. Door veel blessureleed kan hij niet meer op topniveau volleyballen. 

Spelverdeler Niels van Beek heeft acht seizoenen bij Reflex gespeeld. Hij was jarenlang de beste spelverdeler van de Topdivisie. Zijn ongekende sprongkracht in combinatie met zijn atletisch vermogen maakte dat Van Beek de spelverdeler was waar menig team jaloers op was. Dankzij deze iconen heeft Reflex jarenlang in de top van de Topdivisie heeft gespeeld. Reflex heeft deze spelers in zijn hart gesloten.

Wat opvalt bij Reflex is dat de meeste spelers niet voor een jaar naar Kampen komen. Reflex kenmerkt zich als een gezellige vereniging waar de (thuis)wedstrijden altijd een feest zijn om te spelen. Veel volleyballers kiezen voor het spelen bij Reflex vanwege deze sfeer en het hoge niveau van de spelers. Zo kozen Wessel van Lunzen en Jesse Schuitemaker vier jaar geleden ook voor het spelen in Kampen. Zij reisden drie keer per week vanuit Deventer met het OV en met teamgenoten naar Kampen om te trainen en te spelen. Zij speelden vier jaar bij Reflex en hebben zich ontwikkeld tot dragende spelers van het team. Samen met hen vertrekt ook Thijs Brabander bij Reflex. Hij woont in Apeldoorn en ziet het vele reizen in combinatie met zijn jonge gezin als een belemmering om door te gaan. Brabander, Van Lunzen en Schuitemaker gaan een niveautje lager spelen bij Alterno.

Trainer Jordan Weggelaar, twee jaar actief bij Reflex, heeft in coronatijd volop leiding gegeven aan het team. Niet altijd makkelijk en motiverend. Voor hem komt er een tijd om weer verder te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.


Gerard Meijeringh