Woensdag 20 april

Introductieavond Gregoriaans in Buitenkerk

19:30 uur |  

In de Buitenkerk wordt woensdagavond 20 april een informatieavond over het Gregoriaans gehouden. De Schola Cantorum Campensis o.l.v. Ditty van den Berg-Krijger zal een aantal Gregoriaanse gezangen ten gehore brengen. Aanvang 19:30 uur. Deelname kost 5 euro. Opgeven via scholakampen@gmail.com.

Tieners opvoeden vandaag

20:00 uur |  

Op 20 april start een serie avonden voor mensen die betrokken zijn bij de opvoeding van tieners. De avonden beginnen om 20:00 uur aan de Triangel 1 in Kampen en zijn onderdeel van het leerhuis van de baptistengemeente Kampen. Opgave bij rduijzer@telfort.nl

Donderdag 21 april

Vrijmarkt voor groen schoolplein

12:30 uur |  

Basisschool De Wegwijzer houdt donderdag 21 april een vrijmarkt op het schoolplein aan de Winde 37. Kinderen verkopen op kleedjes tweedehands spullen, eigengemaakte lekkernijen en plantjes. Tevens is er koffie, lekkers en een loterij. De opbrengst gaat naar de bouw van een groen schoolplein. De vrijmarkt is er van 12:30 tot 14:00 uur.

Zaterdag 23 april

ZAC 1 - IJVV 1

14:30 uur |  

VSW 1 - Wilsum 1

15:00 uur |  

DZC ‘68 1 - Dos Kampen 1

15:00 uur |  

CSV ‘28 1 - VV Kampen 1

15:00 uur |  



Symphonic Rock Night in Stadsgehoorzaal

20:15 uur |  

In de Stadsgehoorzaal vindt op zaterdag 23 april de Symphonic Rock Night plaats. Negen muzikanten brengen dan muziek van Pink Floyd, Genesis, Supertramp, Marillion, Focus en Solution.Eén van de muzikanten is de nog jonge David Quakkelaar (23): "We spelen klassiekers van bands als Yes, Genesis, Supertramp, Pink Floyd, Marillion en Rush en de Nederlandse bands Focus, Solution en Earth & Fire. De voorstelling begint om 20:15 uur en duurt inclusief pauze ruim 2,5 uur. Kaartverkoop bij de Stadsgehoorzaal.

Britse folktroubadour Will Varley naar Kampen

20:30 uur |  

De Britse folk troubadour Will Varley geeft zaterdag 23 april een concert in De Burgwal. Will Varley was in 2018 voor het laatst in Nederland. De inspiratie door met name Bob Dylan en Bruce Springsteen (ten tijde van Nebraska) komt duidelijk naar voren in zijn verhalende songs, maar de Engelse singer-songwriter doet ook zijn eigen ding met deze invloeden. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deburgwal.com.

Zondag 24 april

Kievitsbloemen langs IJssel bij Wilsum

14:00 uur |  

Tijdens de wandeling door het uiterwaardengebied bij Wilsum zijn mogelijk veel bloeiende wilde kievitsbloemen te zien. De wandeling start bij de Sint Lambertuskerk aan de Dorpsweg en duur circa 2 uur. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen voor deze tocht van ongeveer vier km. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info ivnzwolle.nl.

Vrijdag 29 april

Harpiste Lavinia Meijer in De Burgwal

20:30 uur |  

Kaarten verkrijgbaar via www.deburgwal.com.