Quintus zoekt (beginnende) DJ

KAMPEN – In ’t Ukien wordt zaterdag 29 april het jongerenfeest Take Me Out gehouden. Deze avond voor jongeren van 12 tot en met 17 is al enige tijd uitverkocht. 

Het populaire Bankzitters is de hoofdact van de avond en wordt aangevuld met lokaal DJ talent. Er is nog één plek vrij voor een (beginnende) DJ uit Kampen om te komen draaien. Belangstellenden kunnen zich tot 20 april opgeven via b.drost@quintuskampen.nl. Take Me Out wordt georganiseerd in een samenwerking tussen jongerencentrum The Take, cultureel podium ‘t Ukien (beide WIJZ Welzijn) en Quintus.

Korenfestival

KAMPEN - In Kampen wordt op 14 mei voor de 3e keer een groot korenfestival gehouden. Er doen 42 koren aan mee: gemengde koren, gospelkoren, mannenkoren, kleine ensembles, pop en rockkoren en 3 zeemans- en shantykoren.

Er wordt gezongen op de Plantage en in de Bovenkerk, De Burgwal, de Nieuwe Kerk, de Broederkerk, de Lutherse Kerk en de Buitenkerk. Het Hollandkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart geeft van 12:30 tot 13:30 een lunchconcert dat gratis toegankelijk is. De dag wordt om 16:00 afgesloten in de Bovenkerk met een optreden van het mannenkoor D.E.V.

Kievitsbloemen

WILSUM - Tijdens de wandeling door het uiterwaardengebied bij Wilsum die op 24 april door IVN in Wilsum wordt gehouden, zijn mogelijk veel bloeiende wilde kievitsbloemen te zien.

De wandeling start om14:00 uur bij de Sint Lambertuskerk aan de Dorpsweg en duur circa 2 uur. Meer info ivnzwolle.nl.