De plantenbieb

KAMPEN – De aan de Ariohof 3 gevestigd Plantenbieb Kampen is weer geopend. Het idee is dat er een plantje wordt gebracht en geruild voor een ander plantje.

De bieb is geschikt voor stekken, planten, zaden en moestuinplantjes. Wie niets te ruilen heeft kan de stekken kopen voor 1 euro per stuk. Van dit geld worden nieuwe planten en potgrond gekocht. “Geen geld? Bel dan even aan, er is altijd wat te regelen”, aldus de organisatie.

Introductieavond Gregoriaans

KAMPEN – In de Buitenkerk wordt woensdagavond 20 april een informatieavond over het Gregoriaans gehouden. De Schola Cantorum Campensis o.l.v. Ditty van den Berg-Krijger zal een aantal Gregoriaanse gezangen ten gehore brengen.

Er wordt verteld over het ontstaan, de plaats in de liturgie en over de toekomst van het Gregoriaans. Deze oude zangwijze vraagt om een andere manier van zingen dan wij gewend zijn, want alle gezangen zijn in het Latijn en er is geen maatsoort.
Aanvang 19:30 uur. Deelname kost 5 euro. Opgeven via scholakampen@gmail.com.

Meivakantie workshops bij Quintus

KAMPEN – Kunstencentrum Quintus houdt op dinsdagochtend 26 april de workshops ‘Songwriting Kingsday’ en ‘Tie Dye je eigen Koningsdag-shirt’. De workshops zijn voor kinderen van 8-14 jaar. 

Samen met docent en muzikant Dion van der Geest gaan de deelnemers op zoek naar mogelijke stijlen, sfeer en onderwerpen voor een popnummer, speciaal voor Koningsdag of Bevrijdingsdag. Wie wil kan daarna door naar de workshop ‘Tie Dye je eigen Koningsdag-shirt’.

Reserveren via quintuskampen.nl.