Afbeelding
Foto: Wit-Blauw

Jelle Visscher gaat aan de slag als hoofdtrainer bij Wit-Blauw

Sport

KAMPEN - Jelle Vischer begint komend seizoen aan een nieuwe klus bij Wit-Blauw. Hij wordt vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij de Kamper korfbalvereniging en is de opvolger van Pascal Zegwaard, die aan het einde van dit seizoen stopt bij Wit-Blauw en een sabbatical neemt.

Jelle Visscher speelde maar liefst dertien seizoenen in de eerste selectie van Wit-Blauw. Na een jaar rust, ging hij de club aan de slag als trainer van Wit-Blauw 2. De club heeft er nu dus voor gekozen om Visscher door te schuiven. “Hij heeft zich bij Wit-Blauw 2 goed ontwikkeld en laten zien een zeer talentvolle trainer te zijn die veel energie mee brengt. Het plan om hem te benaderen voor de rol als hoofdtrainer kwam in een stroomversnelling, nadat Pascal Zegwaard aangaf te willen stoppen als hoofdcoach aan het eind van dit seizoen”, zo laat Wit-Blauw weten. Ook de ervaren trainer Pascal Zegwaard vond het een goed plan om Visscher te benoemen tot hoofdtrainer.

Volgens Wit-Blauw heeft Visscher zich prima ontwikkeld als trainer. “De ontwikkeling welke hij heeft gemaakt met het tweede, zowel op persoonlijk vlak van zijn spelers als ook de prestaties, zijn niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen zaterdag wist hij het tweede sinds jaren weer terug te loodsen naar de overgangsklasse”, aldus Wit-Blauw.
Visscher zal een contract ondertekenen voor twee jaar met een optie voor een derde jaar. “We streven naar continuïteit en zetten hiermee een mooie stap voor de toekomst. We zijn ambitieus en hebben er vertrouwen in dat Visscher met de spelersgroep mooie stappen kan maken en kan werken aan onze plannen. De uitgesproken wens vanuit de groep om met z’n allen door te gaan onderstreept de ambities die wij gezamenlijk hebben.”

Gerard Meijeringh