Afbeelding
Foto: Wilhelmina

Wilhelmina slaat toe bij Oost Nederlands kampioenschap

Sport

VARSSEVELD - Wilhelmina kwam zaterdag met zestien acroteams in actie bij het Oost Nederlands kampioenschap in Varsseveld. Vier teams pakten de Overijsselse titel. Veertien teams stromen door naar de landelijke halve finale.

In de ochtendwedstrijd begonnen Hasse van der Scheer en Vjenna Vellinga als eerste. Ze legden beslag op plek drie. Daarna veroverden Merel Nissink en Julia Fikkert een eerste plek. Beide teams zijn door naar de halve finae. Lizah Vos en Wende Bontje staan eerste reserve. Door een klein foutje moesten ze genoegen nemen met een achtste plek.

In de categorie E-junioren was er een vierde plek voor Emma Ekkelboom, Imke van der Scheer en Yrsa Schuldink. Amélie van der Kolk, Lieve van der Meer en Nina Reil eindigden als vijfde. Bij de duo’s legden Sarah Brink en Mirre van Nieuwkerk beslag op een zevende plek. Alle drie teams mogen door naar de halve finale.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de E senioren. Melissa Janssen en Eliane Jansen werden hier Oost Nederlands kampioen. Mirthe Margriet Boersma en Ronja Al Hamdani kwamen op plek acht terecht. Het mixpaar Marco Nieuwenhuis en Mieke van der Velde pakte ook de Oost Nederlandse titel. In de categorie D-jeugd gingen Lynn Bos, Emma Leijenhorst en Jasmijn Nissink met zilver naar huis. Alle genoemden teams in de tweede wedstrijd zijn geplaatst voor de halve finale.

In de derde wedstrijd was plek zeven weggelegd voor Mandy Eibrink en Michaela de Wilde. Zij zijn eerste reserve. Ireen van der Velde en Saar de Jong verdienden brons en zijn door naar de halve finale. In de categorie D-junior wonnen Geanne Wolfs, Jade Dijkman en Marit van der Velde goud. Juliët Jonker, Mila Woning en Hanna Hoksbergen eindigden als derde. Het D-seniorenteam Lotte Starke, Isabel Goosen en Roos Schreuder verdiende een vijfde plaats. Anouska Brink en Anne Christine Hollander sleepten brons in de wacht. Ook deze drie trio’s zijn terug te zien in de halve finale.

Gerard Meijeringh