Tom Westerveld heerst in de lucht.
Tom Westerveld heerst in de lucht. Foto: Tennekes

Wit-Blauw maakt trilogie compleet in derby tegen KV DOS

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft voor de derde keer op rij de korfbalderbytegen KV DOS Kampen/Veltman winnend afgesloten en zo de trilogie voltooid. Op Sportpark De Maten verloor DOS met 7-17.

Wit-Blauw was vanaf het begin de betere ploeg. Toch was het verschil bij rust niet echt groot (4-8). In de tweede helft liep de achterstand voor DOS verder op en uiteindelijk verloor de ploeg met tien punten verschil. 

DOS-coach Michaël Jongman vond dat zijn ploeg er te weinig energie in had gestoken. “Daar ben ik teleurgesteld over. Vanaf het begin gingen we er te slap in.” Jongman trachtte via een time-out het tij te keren. “Ik ben uit mijn slof geschoten, maar we konden het niet omzetten. In de rust heb ik het nog eens geprobeerd, maar ook toen lukte het niet. Daarna heb ik nog wissels doorgevoerd, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Als we een kans hadden gehad om te stunten tegen Wit-Blauw, dan was het afgelopen zaterdag. De wind vormde een belemmering voor het spel van Wit-Blauw.”

Trainer Pascal Zegwaard van Wit-Blauw sprak van ‘three in a row’. “Daar gingen we voor. Het was een echte veldkorfbalwedstrijd. De wind dwars op het veld. Dan heb je een aantal ingrediënten te pakken voor zwoegen, sleuren en hard werken en moet je vooral zorgen dat je het verschil maakt. In de eerste helft waren we daar wat minder goed in, hoewel we qua veldspel veruit de bovenliggende partij waren. We verzuimden om het verschil direct heel groot te laten zijn. We hebben tot de rust 64 keer op doel geschoten en maakten acht goals. Het zat ‘m in de afronding. Na rust liepen wij weg. Wij maakten er negen, maar we hadden ook negentien kunnen maken.” 

Volgens Zegwaard had Wit-Blauw de controle over de wedstrijd. “Ik ben dik tevreden. Jordy Last heeft niet gespeeld. We hadden meer mensen met pijntjes. Daarom verwachtte ik ook geen galavoorstelling. We hebben geen rust gehad en zijn gelijk vanuit de zaal het veld opgegaan. Nu hebben we twee weken rust. Daarna moeten we zo snel mogelijk punten halen, zodat we klaar zijn en uitballen.”

Jongman is ook blij dat zijn ploeg twee weken rust heeft. “Daarna gaan we voor de laatste vijf wedstrijden. Het ontlopen van degradatie moet voor ons geen doel op zich zijn. We willen graag winnen tegen ASVD. Voor het moraal zou dat goed zijn. Om degradatie nog te kunnen ontlopen, zou je dan nog ergens anders punten moeten schrapen, maar dat wordt lastig.”

Gerard Meijeringh