Pittig duel bij het zaalvoetbaltoernooi voor gehandicapte sporters.
Pittig duel bij het zaalvoetbaltoernooi voor gehandicapte sporters. Foto: Tennekes

Na coronaperiode is de lach weer terug bij de G- voetballers

Sport

KAMPEN - Stichting Aangepast Sporten hield afgelopen zaterdag een zaalvoetbaltoernooi voor gehandicapte sporters in Sporthal Cellesbroek. De afgelopen twee edities waren vanwege de coronapandemie komen te vervallen.

De trainers Romy Scheggetman en Arie Lugthart wilden dit jaar hun trouwe en enthousiaste voetballers en voetbalsters niet weer teleurstellen. Vrijwel bij elke reguliere training op de dinsdagavond kwam de vraag aan de orde wanneer er weer een toernooi zou zijn. 

Toen eind februari vrijwel alle maatregelen werden opgeheven, werden teams benaderd, zoals Spindo Doetinchem, De Liemers Didam, Flevo Boys en Marknesse United, waar al vele jaren een sportieve connectie mee is gegroeid. Het doel was om eindelijk weer een toernooi te gaan organiseren. 

Vanwege de korte voorbereidingstijd werd ervoor gekozen om het evenement dit keer in één sporthal te organiseren in plaats van twee. Het motto van deze sportieve dag bleef onveranderd: meedoen, sportiviteit en plezier. Dat is waar het al jaren om draait. Ook wilde Stichting Aangepast Sporten natuurlijk ook de eigen spelers en speelsters laten deelnemen. Vandaar dat ook de jeugdspelers werden ingepast bij de plaatselijke teams: SAS Kampen, FC de Tank en de Ketelmeervogels.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. In een halve competitie gingen de teams de sportieve strijd met elkaar aan. In de finalewedstrijd troffen Flevo Boys en het plaatselijke team van FC de Tank elkaar en dankzij goed keeperswerk van René Kanis werden de eerste aanvalsgolven van Flevo Boys onschadelijk gemaakt. 

Naarmate de wedstrijd volgde, werd het team van FC de Tank steeds sterker en werd de score dan ook geopend door Mike Albers. Flevo Boys liet het daar niet bij zitten en zette opnieuw vol in op de aanval. Hierdoor ontstond echter ook ruimte voor de tegenaanval en daar maakte FC de Tank dan ook gebruik van. Vlak voor tijd besliste Elise het duel in de counter met de 2-0.

Uiteraard was er ook dit jaar weer de penaltybokaal. Een vast onderdeel van het toernooi. Bij de meisjes was Lisa van de Broek van SAS Kampen de koelbloedigste schutter en bij de jongens / heren ging de bokaal naar Jurgen Breidenbach van Marknesse United. Tenslotte waren er nog bekers voor de sportiefste speler en speelsters van het toernooi. Deze gingen naar Roy van De Liemers en naar Cathy van Flevo Boys. 

“Dit om te onderstrepen dat sportiviteit en plezier het uitgangspunt is en altijd zal blijven. Als Stichting Aangepast Sporten Kampen kunnen we terug kijken op een prachtige evenement en gezien alle blijde gezichten zijn er deze dag alleen maar winnaars geweest”, zo blikt de organisatie zeer tevreden terug.




Het motto van deze sportieve dag bleef onveranderd: meedoen, sportiviteit en plezier.

Gerard Meijeringh