Dinsdag 26 april

OV-inloopspreekuur en proefreis vanuit Kampen

13:30 uur |  

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. Het spreekuur is er op dinsdag 26 april van 13:30 tot 15:00 uur in de Stadskazerne/Ontwikkelplein. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Woensdag 27 april

Open huis in de Goede Herderkerk tijdens Vrijmarkt

10:00 uur |  

Net als voorgaande jaren is het gebouw de Goede Herderkerk (van de NGKV gemeente in IJsselmuiden) traditiegetrouw gastvrij open voor de bezoekers van de vrijmarkt tijdens Koningsdag op 27 april. We zijn open van 10.00 tot 15.00 uur en alles is gratis. “We vragen alleen een vrijblijvende gift ten behoeve van hulp aan Oekraïne.”

Plantexcursie Natuurvereniging IJsseldelta

9:30 uur |  

KAMPEN – De plantenwerkgroep Natuurvereniging Ijsseldelta houdt woensdag 27 april een excursie naar Oldhorst, een voormalig landgoed niet ver van Wezep. Verzamelen om 9:30 uur op het parkeerterrein bij het gemeentehuis, Burgemeester Berghuisplein. De excursie duurt tot ongeveer 13:00 uur. Opgeven kan tot 27 april via niels.jeurink@gmail.com. 

Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden Grafhorst

17:30 uur |  

Het Hervormd mannenkoor onder leiding van F.Veldkamp geeft op 27 april haar traditionele Oranje concert In de ‘Oosterholthoeve aan de Oosterholtseweg 11 in IJsselmuiden. De zaal gaat open om 17.00 uur. Kaarten in de voorverkoop zijn te koop bij Optiek Schrijver Markereseplein 9 IJsselmuiden; Fruithandel van Lente aan de Burgemeester Van Engelenweg 155 in IJsselmuiden en ‘De Rank’ Oudestraat 17 in Kampen. Ook zijn kaarten te verkrijgen via de website: www.hervormdmannenkoor.com.

Oranjeconcert door mannenkoor D.E.V.

20:00 uur |  

Op uitnodiging van de Kamper Oranjevereniging geeft Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. op Koningsdag een concert in de Bovenkerk. Medewerking komt van de Millerband o.l.v. Jos Mulder. Aanvang 20:00 uur. Deuren open om 19:30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de kerk voor € 10. Voor K.O.V.-leden € 8.

Donderdag 28 april

Dansers in Stadsgehoorzaal

20:15 uur |  

Dansgezelschap ‘De Dansers' geeft onder de titel ‘Hold Your Horses' op 28 april een optreden voor (jong) volwassenen in de Stadsgehoorzaal. De organisatie vertelt: "Hold Your Horses begint speels en ongedwongen maar langzaam kruipt de noodkreet erin, de angst om grip te verliezen. De groep zoekt naar houvast en bij elkaar vinden ze het plezier dat nergens anders heen wil dan het hier en nu. 

Vrijdag 29 april

Harpiste Lavinia Meijer in De Burgwal

19:30 uur |  

Harpiste Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs geeft vrijdag 29 april een optreden in De Burgwal met de voorstelling ‘Untitled #2'. Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Lavinia met aan een veelomvattend repertoire met verschillende invalshoeken, Aanvang 20:30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.deburgwal.com.

Zaterdag 30 april

Dos Kampen 1 - Go Ahead Kampen 1

15:00 uur |  

IJVV 1 - Vroomshoopse Boys 1

15:00 uur |  

Zondag 1 mei

Zondagsrust met Kim & Nick

13:00 uur |  

Genieten van sfeervolle livemuziek in of bij ’t Ukien op zondagmiddagen met een borrelplankje en wat te drinken. Dat is wat Zondagsrust is. Er is van alles te doen voor kinderen, zoals knutselen en buiten spelen. Op sommige middagen worden er kinderactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Datum: 1 mei. Aanvang 13:00 uur. Aanvang livemuziek 14:00 uur.

Tigerclub begint weer na twee jaar coronastilte

16:00 uur |

Liefhebbers van muziek uit de jaren zestig en zeventig hebben twee jaar niet kunnen genieten van de Tigerclub. Corona verstoorde het maandelijkse feestje, georganiseerd door Jac Ruiten en Rob van der Weerd. Entree kost 12 euro in de voorverkoop en 14 euro aan de zaal (De Vier Jaargetijden). Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Vier, De Lantaarn en Goossen.

Maandag 2 mei

Infomatieavond van Alzheimer Trefpunt

19:30 uur |  

Alzheimer Trefpunt houdt maandagavond 2 mei een informatieavond over wat verstandig is om te regelen als een naaste dementie krijgt. Notaris Hil Herweijer vertelt hierover.Locatie: Tuinkamer van Ma Greet, Burgwal 45. Aanvang 19:30 uur.