Afbeelding
Foto: Tennekes

Bevrijdingsloop blijft in trek bij jeugd

KAMPEN - Op de atletiekbaan van AV Isala ’96 vond vorige week dinsdagavond de traditionele Siebrand Bevrijdingsloop plaats. De organisatie ging uit van ruim 1200 lopers. Dat werden er uiteindelijk bijna 1400.

Ook dit keer was de organisatie in handen van AV Isala ’96, in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging. Vanwege Pasen vond de Bevrijdingsloop dit keer niet plaats op de gebruikelijke datum van 17 april, maar twee dagen later. 

De Bevrijdingsloop is al jarenlang een mooie traditie: 900 meter hardlopen ter ere van de bevrijding van Kampen.

Bij de meisjes ging de winst in de verschillende categorieën naar Fleur Bolwerk, Lize Bottenberg, Lina Hoekstra, Loueann Huijsmans, Celine Ram, Jada Kaminyoge en Julynn Huijsmans. 

Bij de jongens grepen Jens Nieuwbroek, David Jan Kattenberg, Jesper Wezenberg, Danyl Wolff, Justin Wup, Quinn Winkeler en Sjoerd van der Steege de winst. 

Het Stroomdal won het totaalklassement bij de scholen (29 punten). Plek twee was voor De Groenling met 18 punten. De Dr. H. Bouwmanschool eindigde als derde met 16 punten.
Voor iedereen van 13 jaar en ouder stond ook nog de Kamper Mijl op het programma, een loop over 1.609 meter.
Matthijs Onink kwam als eerste over de streep in een tijd van 5.07.07. Naëll Huijsmans eindigde als tweede in 5.37.29 en derde plek was voor Olaf Langeslag in 5.39.87.