Afbeelding
Foto: Pixabay

Oud papierinzameling Protestantse Gemeente Kampen

Algemeen

KAMPEN - Aan het eind van elke maand houdt de Protestantse Gemeente Kampen (Broederkerk, Open Hof en Westerkerk) een inzameling van oud papier en karton. Na jaren sparen konden zij onlangs overgaan tot verdeling van opbrengst. Aan het College van Kerkrentmeesters (het kerkbeheer) werd € 60.000 afgedragen.

Van dit bedrag kunnen diverse gewenste voorzieningen in kerkelijke gebouwen worden bekostigd. Daarnaast kwam er € 20.000 beschikbaar voor stichting Harul die de gelijknamige partnergemeente in de Moldavische hoofdstad Chisinau ondersteunt. Deze arme gemeente fungeert momenteel als (tijdelijke) opvangplek voor Oekraïners die hun land ontvluchten en via buurland Moldavië elders een veilig heenkomen zoeken. Aan een opgestarte kraamkliniek in het Afrikaanse land Guinee werd € 5.000 geschonken.

Voor eind april staat de volgende papierinzamelingsronde op het programma. In verband met Koningsdag zal er niet op woensdag 27 april, maar alleen op donderdag 28 en vrijdag 29 april worden ingezameld. De container voor oud papier en karton staat op de parkeerplaats van sportpark De Venen.