Afbeelding
Foto: aangeleverd

Feestelijk opening gerenoveerd kerkje Kamperveen

Algemeen

KAMPERVEEN - Begin 2021 is begonnen met een grote binnen- en buitenrenovatie van het markante gereformeerde kerkje in Kamperveen. Het is gebouwd in 1872 en is inmiddels een dorpsmonument. Met subsidie van de PKN en de gemeente Kampen en met heel veel inzet en vrijwilligerswerk en donaties is de renovatie voltooid. Alleen de muren van het kerkgebouw zijn blijven staan, de rest is vernieuwd. 

Het resultaat is een mix geworden van kerkzaal en huiskamer dat veel positieve reacties oproept. De kerkzaal is niet alleen voor kerkdiensten geschikt , maar ook voor vergaderingen, verjaardagen, rouwdiensten en dorpsbijeenkomsten.

De kerk wordt zaterdag 7 mei om 10:30 feestelijk geopend door burgemeester De Rouwe. Er is die dag een rommelmarkt rond de kerk (opbrengst voor de kerk), een springkussen achter de kerk voor de kinderen en een eetkraam met lokale lekkernijen. Op zondag 8 mei begint om 09:30 uur een dankdienst met als thema: ‘Moed, Hoop en Vertrouwen’. In de dienst is er een optreden van het kinderkoor 3K ( Kinderkoor Koldewijnschoele Kamperveen ).