Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV kan niet opnieuw stunten tegen Quick ’20

Sport

OLDENZAAL - IJVV is er zaterdag niet in geslaagd om koploper Quick ’20 opnieuw schade toe te brengen. In Oldenzaal verloren de IJsselmuidenaren met 3-1.

Op 30 oktober vorig jaar was IJVV de eerste ploeg die punten afsnoepte van Quick ’20. IJVV speelde toen met 1-1 gelijk door een late treffer van Nick Wagteveld. Het was ook de wedstrijd waarin Arjan Wiegers zwaar geblesseerd raakte. Sindsdien is er veel veranderd. Toen was IJVV nog bij bovenste ploegen terug te vinden in de tweede klasse H. Inmiddels is IJVV aardig afgezakt.

Tegen het sterke Quick ’20 was het zaak om de boel goed dicht te houden. Dat lukte aanvankelijk prima, maar in de laatste vijf minuten voor rust ging het mis. Adir Sasso dribbelde, waarna de bal over de zijlijn ging. Vervolgens kreeg Quick ’20 een ingooi, waarna ze tot scoren kwamen via Jesse Kip. Een minuut later kwam Kip weer tot scoren. Daarna liet Tim Roeland een grote kans liggen namens IJVV. Tijdens een scrimmage kwam de keeper in botsing met een verdediger. Tim Roeland had de bal voor het inschieten, maar schoot mis.

In de tweede helft zat IJVV beter in de wedstrijd. Dat leidde tot de 2-1 van Jonathan van Marle. IJVV won daarna steeds meer duels. “Het was wachten op de 2-1, maar vervolgens valt de 3-1. Een heel knappe goal”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender. 

Hij kijkt tevreden terug. “Ik heb genoten van mijn team. Er was veel passie en er werd goed verdedigd. We hebben gevochten als leeuwen”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh