Afbeelding
Foto: Tennekes

Treffer Kees Tol brengt Go-Ahead Kampen langs DOS ‘37

Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag voor de tweede keer op rij de volle winst behaald. DOS ’37 werd met 1-0 aan de kant gezet door een treffer van Kees Tol. Door de zege heeft Go-Ahead een behoorlijke kloof geslagen met de gevarenzone. DOS Kampen, derde van onderen, heeft maar liefst twaalf punten minder.

Go-Ahead moest het doen zonder Dennis van der Wal. Hij werd vervangen door Jeffrey Bos, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Bij DOS ’37 ontbrak de gevaarlikje Menno Kamphuis, die enkele dagen eerder geblesseerd raakte op de training. Go-Ahead kende een valse start. “We begonnen niet goed. We waren superslordig met veel verkeerde passes. Na zo’n kwartier hebben we de draad goed opgepakt en ging het wat beter”, aldus interim-trainer Hans van Zuiden van Go-Ahead. In deze beginfase was DOS ’37 enkele keren gevaarlijk. Zo ging een kopbal van Hidde Boer net over en wist doelman Steven Vonk de 0-1 te voorkomen.

Vervolgens sloeg Go-Ahead genadeloos toe. De eerste kans was gelijk raak. Nico Veldman had goed oog voor de lopende Kees Tol, die het vervolgens fraai afmaakte. Daarna was DOS ’37 nog dicht bij de gelijkmaker. Net op tijd wist Go-Ahead een inzet op de lijn onschadelijk te maken.

In de tweede helft kwam Go-Ahead goed uit de startblokken. “De passing was beter en we kregen heel wat kansen”, aldus Van Zuiden. Hij zag Kees Tol twee keer alleen op de keeper afgaan, maar het leverde in beide gevallen geen doelpunt op. Ook Luuc Knul liet een goede kans liggen. “Dan blijf het 1-0 en blijft DOS ’37 in de wedstrijd”, aldus Van Zuiden. 

Hij zag een spannend laatste kwartier. Go-Ahead moest terug, maar kreeg ook ruimte voor de tegenstoot. Luuc Knul was kansrijk, maar scoorde niet. Een inzet van DOS ’37 werd van de lijn gehaald en een kopbal van de bezoekers werd knap gekeerd door Go-Ahead-goalie Steven Vonk. Go-Ahead trok de zege over de streep. 

De ploeg staat op een achtste plek. Het verschil met de nummer vier SDV Barneveld bedraagt maar zes punten. Hans van Zuiden was na afloop content. “We hebben als team goede dingen laten zien. We zijn omhoog geklommen op de ranglijst. Dat was de insteek. We zijn in een andere flow terechtgekomen. Nu is de vraag hoe lang we dit kunnen volhouden.” Er komt een pittige serie aan voor Go-Ahead. Komende zaterdag speelt Go-Ahead de derby bij KHC. Daarna volgt het midweekse duel tegen Nunspeet en daarna staat zaterdag 14 mei de derby bij DOS Kampen op de planning.

Afbeelding

Gerard Meijeringh