Afbeelding
Foto: Foto Tennekes

Burak Alp keert terug bij KHC

Sport

KAMPEN - KHC heeft de zesde versterking voor het komende seizoen binnen. Burak Alp keert na twee jaar terug bij KHC en speelt nu nog bij DOS Kampen.

Burak Alp was tien seizoenen een vaste kracht op het middenveld van KHC. Zeven seizoenen daarvan speelde hij met de Kamper club in de eerste klasse.
In 2020 verkoos hij zijn maatschappelijke carrière in de begeleiding van (jong) volwassenen boven het voetbal op eerste klasse-niveau en stapte over naar vierdeklasser Zalk.
Dit seizoen speelt hij voor buurman en concurrent DOS Kampen, omdat hij na Zalk niet meteen de veilige weg terug wilde kiezen.

Alp heeft geen spijt van deze tussenstap. “Ik heb geleerd mij aan te passen aan een nieuwe omgeving en andere speelstijlen. Ik heb mezelf daarin uitgedaagd, hoewel ik begreep hoe gevoelig het lag bij de KHC’ers. Maar KHC is altijd mijn thuis geweest en daar wil ik dus ook het liefst over een paar jaar mijn carrière afsluiten. Hiernaast ga ik mij inzetten voor de jeugdopleiding van de club. We moeten ervoor zorgen dat er over enkele jaren een nieuwe lichting KHC’ers is klaargestoomd voor selectievoetbal op een goed niveau.”

“KHC is zeer content met de terugkeer van Burak, waarmee meteen de bezetting op het middenveld weer op het gewenste niveau wordt gebracht”, zo laat Marcel Hup namens de technische commissie van KHC weten.

Gerard Meijeringh