Thomas Niemeijer en Jordy ten Have.
Thomas Niemeijer en Jordy ten Have. Foto: Gerard Wessels

Tafeltennissers Kampenion komen slechts één punt tekort voor kampioenschap in tweede divisie

Sport

KAMPEN - De tafeltennissers van Kampenion hebben zaterdag geen kampioenschapsfeestje kunnen vieren. De ploeg was al eerder uitgespeeld en moest afwachten wat concurrent Vriendenschaar zou gaan doen. De afloop was niet bevredigend voor Kampenion. De ploeg uit Gouda won met 10-0 en griste daarmee het kampioenschap uit de handen van de Kamper tafeltennissers.

Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor het eerste en tweede team van Kampenion. Beide teams, uitkomend in de landelijke competitie, konden kampioen worden. Uiteindelijk bleek dat geen van beide teams hierin slaagden.

Het eerste herenteam van Kampenion was al klaar met de voorjaarscompetitie in de tweede divisie. De ploeg stond bovenaan met tien punten voorsprong op de enige concurrent om de titel, Vriendenschaar 1 uit Gouda. Vriendenschaar had nog een wedstrijd voor de boeg en speelde afgelopen zaterdag thuis tegen BIT.NL, de nummer laatst in de competitie. Dat Vriendenschaar dus veel punten zou halen, lag voor de hand. 

Heel tafeltennisminnend Kampen wachtte met spanning af of er witte of zwarte rook uit Gouda zou komen. De uitslag was online te volgen en aan het eind van de middag bleek dat de vrienden de 10 binnengehaald hadden. Vriendenschaar had de sterkste spelers opgesteld en BIT.NL kon geen potten breken. Zelfs een vijfsetter zat er niet in. Zowel Vriendenschaar als Kampenion staan op 67 punten, maar door het onderlinge resultaat behaalde de ploeg uit Gouda het kampioenschap en promoveert Vriendenschaar naar de eerste divisie. 

Kampenion mag in het najaar weer een gooi naar de titel doen.Julian Plette was de op een na beste speler in de voorjaarscompetitie met een winstpercentage van 86 procent. Gert-Jan de Lange kwam op 62 en Mark Hankel op 52 procent.

Ook Kampenion 2 had nog uitzicht op het kampioenschap. Het stond tweede met een punt achterstand. Zaterdag was de ontknoping van deze spannende competitie in de derde divisie. De thuiswedstrijd ging tegen de directe concurrent om de titel, Swift uit Deventer. 

Kampenion 2 moest winnen om kampioen te worden. De uitwedstrijd in maart werd nipt verloren. Ook hier volop spanning dus. Vanaf het begin zat het er echter niet in, ook al gingen de Kampenaren er voor. Toen er 0-5 op het scorebord stond, kon Kampenion 2 de tegenstanders feliciteren. Thomas Niemeijer won een partij en het tweede punt kwam omdat de tegenstander van Jordy ten Have voor zijn laatste partij moest opgeven. Robin Lieftink bleef op nul. De zaal van Kampenion zat afgeladen vol en het publiek zag mooie wedstrijden, maar een enigszins tegenvallende uitslag (2 - 8). 

Kampenion 2 heeft een goed seizoen achter de rug, maar moest alleen zijn meerdere erkennen in Swift uit Deventer, waarvan het tweemaal verloor. In het percentageklassement staat Ton Ringenier op 76 procent, Thomas Niemeijer op 69, Jordy ten Have op 50 en Robin Lieftink op 44 procent.


Gerard Meijeringh