Wim Selles ziet de Koninklijke onderscheiding als een grote blijk van waardering.
Wim Selles ziet de Koninklijke onderscheiding als een grote blijk van waardering. Foto: Gerard Meijeringh

Koninklijke onderscheiding mooie beloning voor IJVV’er Wim Selles

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Wim Selles van IJVV was een van de veertien personen die vorige week dinsdag een lintje kreeg voor bijzondere verdiensten voor de samenleving. Een terechte beloning voor de IJsselmuidenaar, die zich al vele jaren inzet voor IJVV.

Ter gelegenheid van de Koninklijke onderscheiding kreeg Wim Selles vorige week dinsdag een receptie aangeboden in de bestuurskamer van IJVV. Voor hem was dat een prachtige afsluiting van een enerverende dag.

Nietsvermoedend ging hij vorige week dinsdag op pad voor IJVV. “Ik wist van niks. Ik had een afspraak met Geurt Morren om te brainstormen over de presentatiegids van IJVV. Toen vertelde Geurt dat we naar De Stadsgehoorzaal zouden gaan. Dan weet je wat er aan de hand is. Ik ben 45 jaar ambtenaar geweest”, zegt Selles met een lach.
In de Stadsgehoorzaal kreeg Selles zijn lintje. Hij genoot met volle teugen. “Het was heel spontaan. Gesprekken met de wethouders en de burgemeester. Het was allemaal heel gemoedelijk. Het is een hele waardering. Vanuit IJVV is het aangevraagd en ook van mensen buiten IJVV. Dat vind ik alleen maar leuk.”

Selles werd op 1 augustus 1964 lid van IJVV. Hij speelde in het derde team, maar een meniscusoperatie maakte een einde aan zijn tijd als actief voetballer. “De buitenkant van mijn meniscus was kapot. Toen hebben ze gezegd dat ik beter kon stoppen met voetballen, anders had ik grote kans dat ook de binnenkant van meniscus kapot zou gaan.” Selles ging verder als leider van het derde elftal bij IJVV. “Later ben ik leider geweest van B2 en B1 en vervolgens ben ik in de jeugdcommissie gekomen. Later ben ik toegetreden tot het hoofdbestuur.” 

Selles zat 12 jaar in het hoofdbestuur. Eerst als vertegenwoordiger van seniorenzaken en later sponsorzaken. In 2002 stopte hij als bestuurslid vanwege een rugoperatie. “Toen heeft IJVV ervoor gekozen om een sponsorcommissie op te zetten.” Al snel was Selles een belangrijke schakel in de deze commissie. “In het begin hadden we twintig pakketsponsors, nu zitten we boven de honderd. Selles was ook lid van de familiecommissie, fungeerde als coördinator van de kerstbazar en de jaarlijkse verloting. 

Daarnaast was hij tien jaar actief als manager bij het eerste elftal en lid van de familiedagcommissie. Nog steeds is hij lid van de sponsorcommissie. Al jarenlang heeft hij een groot aandeel in de totstandkoming van de presentatiemagazine. Komend seizoen gaat hij deze rol voor de 28ste keer op zich nemen. Ook vervult hij nog steeds hand- en spandiensten, zoals het regelen van de bussen voor de eerste twee herenteams en het eerste damesteam, het verzorgen van al het drukwerk en het regelen van ballen en overige trainingsmaterialen. In 2014 werd Selles benoemd tot erelid van IJVV.  

Gerard Meijeringh