Piet van der Sluis (l) en William Meuleman tonen het jubileumboek.
Piet van der Sluis (l) en William Meuleman tonen het jubileumboek. Foto: Tennekes

‘s-Heerenbroek loopt uit voor viering 50-jarig jubileum

Sport

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK - VV ’s-Heerenbroek heeft afgelopen weekeinde het 50-jarig jubileum groots gevierd. Vrijdagavond was er een receptie met zo’n 150 mensen. Een dag later genoten zo’n 800 mensen overdag van tal van activiteiten. Het programma werd afgesloten met een gezellige feestavond. 

Tijdens de receptie van vrijdag konden de bezoekers een reis door de tijd maken. Zo werden op een scherm de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis vertoond. Daarnaast werd het jubileumboek ‘Voetbalvereniging ’s-Heerenbroek 50 jaar’ gepresenteerd. Geertje van Gerner, Egbert van der Vegte, Albert Knol, Wiliam Meuleman en Arian Kragt stelden het boek samen, Van der Vegte, Knol, Meuleman en Kragt mogen zich de auteurs van het boek noemen. Het jubileumboek telt maar liefst 109 pagina’s en biedt een enerverende reis door 50 jaar VV ’s-Heerenbroek.

Ook voorzitter Piet van der Sluis nam de aanwezigen nog even mee in de geschiedenis van de vereniging, maar keek ook nadrukkelijk naar de toekomst. Zo gaf hij aan dat VV ’s-Heerenbroek verlegen zit om extra kleedkamers. “We hebben 250 leden en maar twee kleedkamers. We willen er graag twee bij. De jeugd moet nu ongewassen naar huis”, aldus Van der Sluis. Ook maakte de voorzitter zich sterk voor woningbouw in ’s-Heerenbroek, zodat er jonge mensen bijkomen in het dorp. “Dat is goed voor onze vereniging”, aldus Van der Sluis.
Hij kwam ook nog met een nieuwtje. Kok Verhuur is al achttien jaar hoofdsponsor van VV ’s-Heerenbroek. “De samenwerking is met drie jaar verlengd. “Forza VV ’s-Heerenbroek, de trots van de IJssel”, zo sloot Van der Sluis af. Namens de KNVB overhandigde Harm Bies een mooie jubileumvlag aan Van der Sluis. Wim van Ittersum uit Mastenbroek had ook mooie cadeaus voor de jarige vereniging. Hij kwam met een van de eerste shirts uit de geschiedenis van de voetbalvereniging. Daarna reikte hij namens Univé een cheque uit van 1000 euro. “De voetbalvereniging speelt een belangrijke rol in ’s-Heerenbroek en Mastenbroek. Het verbindt veel mensen in de omgeving”, aldus Van Ittersum.

Zaterdag genoten de leden van VV ‘s-Heerenbroek van tal van activiteiten. Een van de hoogtepunten was het hooghouden van een bal die van een hoogwerker (25 meter hoogte) werd gegooid. Rob Henniphof was de winnaar. “Daarna hebben we een gigantisch feest gehad met Recht Deur Zee en ‘s avonds barstte de tent bijna uit z’n voegen, zoveel volk was er. Het was een topfeest”, aldus Van der Sluis.

Gerard Meijeringh