De winnende deelnemer aan de Lampionoptocht.
De winnende deelnemer aan de Lampionoptocht. Foto: Tennekes

Gezellige en drukke Koningsdag in beeld

KAMPEN - Na twee jaren waarin door corona geen Koningsdag gevierd kon worden, ging Kampen er dit jaar massaal op uit. De drie Oranjeverenigingen IJOV, KOV en BOV hadden groots uitgepakt om deze editie niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

De lampionoptocht werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de KOV, IJOV en BOV samen. Winnaar van het evenement was De IJsselster met als onderwerp 'Hoe tem ik een draak?'.

De IJOV vierde Koningsdag met een feestweek waarin van alles te doen was voor jong en oud. Op de Nieuwe Markt en Plantage in Kampen was de hele dag muziek te beluisteren en door de Oudestraat liep weer de traditionele taptoe. Tijdens het At Sea festijn op de Nieuwe Markt traden onder andere de bands Soulmates, Vox Five, Different en het Torenkoor op. Bij de BOV traden diverse artiesten op waaronder de Molenbroeders. Bovendien was er een Meet en Greet met Anna en Elsa uit Frozen en Spiderman. De BOV begon bovendien al een week eerder met de Oranjebingo en ook de speciale G-disco was weer een groot succes.  

Afbeelding
Het feestterrein in IJsselmuiden.
De Nieuwe Markt.
Het At Sea Muziekplein.
Ook bij de BOV was het feest.
In Brunnepe bij de BOV konden kinderen genieten van talloze attracties.
Afbeelding